Diyarbakır Lice'de kaza kurşunu ile şehit olan Jandarma Er Muhammed İslam Altuğ'un şehadet haberi Yalova'daki baba ocağını yasa boğdu. Terhisine  5 gün kalan Altuğ'un dönüş biletini aldığı, 31 Ağustos'ta da düğünü olacağı öğrenildi. 
  Nöbet değişimi yaptığı sırada kazara patlayan silahtan çıkan kurşun ile yaralanan Altuğ, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


  Şehid Er Muhammed İslam Altuğ’un cenazesi 24 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 18.00’da Diyarbakır’dan askeri uçakla Taşköprü beldesinde bulunan 126. Filo Komutanlığına getirildi. Şehit asker için burada bir karşılama töreni düzenlendi.

Yalova Valisi Muammer Erol, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, AK Parti Yalova Milletvekilli Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, YASKİ Birlik Başkanı Adnan Kırtay, Yalova’da seçilmiş, atanmış, meslek örgütü ve iş dünyasından birçok iş adamı ve iş kadını , şehidin babası Hakan, annesi Şükret Altuğ, akrabaları ve askerler katıldı. Askeri kargo uçağından tören mangası tarafından alınan şehidin cenazesi törenle cenaze aracına nakledildi. 


  Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenen tören ile karşılanan Altuğ’un cenazesi, 25 Haziran 2019 Salı günü öğle namazına müteakip Yalova Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazıyla Yalova şehitliğinde defnedilecek.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran