Cumhuriyet meydanında, Yalova Valisi Esengül Civelek’in, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan program, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve şehitler adına Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği tarafından yapılan çelenk sunumu ile devam etti.
    Şehitler aileleri adına şehit babası Yener Yazar konuşma yaptı.
   Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, ve şiirler okundu.
    Şehit polis memurları Volkan Gürses ve Suat Orak’ın, “Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları, Vali Esengül Civelek tarafından, baba Hulusi Özcan Gürses ve anne Ayşe Orak’a tevcih edilmesiyle, Cumhuriyet Meydanındaki program tamamlandı.
Daha sonra, Vali Esengül Civelek, beraberinde il protokolü ve şehit aileleri olduğu halde Yalova şehitliğine gitti. Burada gerçekleştirilen saygı atışı ile asker şehitliği ve polis şehitliğinde yapılan dualardan sonra, Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ziyaret edildi.
Civelek, ‘Vatan uğruna canlarını feda eden, huzur ve güvenle üzerinde yaşadığımız kutsal vatan topraklarını bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum’ dedi.
    Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile il protokolünün birlikte yedikleri öğle yemeğinden sonra, Halk Eğitim Merkezi Salonunda, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programa geçildi. Öğrencilerin başarıyla sergiledikleri ve izleyicilerin uzun süre alkışladıkları oratoryo ile 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı sona erdi.