Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bu yıl 11.sini organize ettiği Ulusal Çağdaş Gençlik Çanakkale Abide Buluşması, 1600 gencin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin her şehrinden ve kentimizden de Yürüyen Köşk’ten alınan toprak Çanakkale’ye götürülerek şehitliklereve Türkan Saylan anısına dikilecek olan çınar ağacının köklerine serpildi.

Yürüyen Köşk’te Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yalova Şubesi üyeleri ile bir araya gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şehitliğe konmak üzere Yalova’dan gönderilecek toprağı köşkün bahçesinden alarak dernek üyelerine teslim etmişti.Çanakkale’ye gönderilecek toprağın daha anlamlı olması amacıyla bu iş içinYürüyen Köşk’ün bahçesi seçilmişti.Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yalova Şubesi Başkanı Ayşen Saraç, katıldığı anlamlı program sonrasında şehitlikten aldığı toprağı da Başkan Salman’a verdi.

Başkan Salman, şehitliklerden getirilen toprağın önemine vurgu yaparak, “Türk tarihinin en büyük ve en önemli zaferlerinden olan Çanakkale Zaferi’nde şehit düşen bu memleketin güzel evlatlarının bedenlerini örten bu özel toprakları şu anda ellerimde tutabilmek bile beni ziyadesiyle duygulandırdı. Bu toprağı kentimizle özdeşleşen Ata’mızın bizlere mirası olan Yürüyen Köşk’ümüzün yanındaki ulu çınar ağacının toprağı ile karıştırarak aziz şehitlerimiz gibi ölümsüz olmasını sağlayacağız” dedi.