Toplantıda, Bakanlık merkez teşkilatının illeri yalnız bırakmayacağını belirten Selçuk, Bakanlık yöneticilerinin, bizzat sahada ihtiyaçların tespiti ve temini noktasında çalışmalar yapacağını ve bu çalışmalarla Bilim Kurulunu bilgilendirerek okulların açılışı konusunda iş birliğini güçlendireceklerini belirtti.

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve merkez teşkilatında görevli genel müdürlerin de yer aldığı geniş bir katılımla çevrim içi ortamda gerçekleştirilen toplantıda Bakan Selçuk; yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları, 24 Ağustos'ta başlayacak olan öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmaları ve illerde salgına karşı önlemler kapsamında yürütülen faaliyetleri değerlendirdi.

Sağlık Bakanlığı ile birlikte tüm dünyada, Türkiye'de ve il il salgının seyrini sürekli olarak izlediklerini belirten Bakan Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenciler, öğretmenler, veliler ve tüm toplumun sağlığını önceleyerek eğitim faaliyetlerinin devam ettirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm kabine üyelerinin görüşleriyle bir yol haritası oluşturulduğunu, riskleri azaltmak için her türlü önlemin alındığını belirtti.

24 Ağustos'tan itibaren yapılacak olan öğretmenlerin mesleki çalışmalarının öncelikli konusunun, "yüz yüze eğitim başladığında çocukların uyumunun nasıl sağlanacağı" olduğunu ifade eden Selçuk, "Öğretmenler hangi gün, hangi oyunu nasıl oynayacaklar ki çocuklar bu uyumu içselleştirsinler... Bununla ilgili hazırlıklarımız olacak." diye konuştu.