Selimoğlu, ‘Birçok siyasi ve sivil toplum örgütleri kendi çıkarları için konu içerisinde taraf olarak, maalesef bizleri oyları ile bu görevlere getiren 5000 üyemizin menfaatlerinin asıl olduğu odamızı yıpratmakta ve odamızın gerçekte yapması gereken vazifelerin de dışına çıkmasına sebep olmaktadır’ dedi.

Şehrin menfaatlerine aykırı güç odakları gibi göstermeleri doğru değildir

    Yalova’da yaşayan her kesimden insanın bir şekilde ilişkili olduğu bu örgütün günlük siyasi tartışmaların dışında kalmasına ve yıpratılmamasına özen göstermek gerektiğini ifade eden Selimoğlu, ‘Sadece yöneticilerin değil, bu şehirde yaşayan tüm insanların dikkat etmesi gereken bir husustur. Unutulmaması gereken diğer bir hususta oda yöneticilerinin, temsil ettikleri oda üyelerini kamuoyuna bölücü, yıpratıcı veya şehrin menfaatlerine aykırı güç odakları gibi göstermeleri doğru değildir. Kaldı ki büyüme trendi mutlak istikrar ve doğru politikalarla yönetilen ülkemizde unutmamak lazımdır ki; en büyük yük esasında yatırımcının üzerindedir’ dedi.

‘Muhammet Sarıoğlu’nu açıklamalarından ötürü kınıyorum’

        Selimoğlu, ‘Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da birçok kez dile getirdiği gibi "Bu ülkede yatırım yapan bu ülkenin öz evladıdır". İlimiz için her anlamda gurur kaynağı olan, mutlaka her eve sayesinde nimet giren, ilin birçok sosyal ihtiyacını bugüne kadar karşılamış olan en önemli üyelerimizden AK-SA fabrikası ve Ak-Kök grubuna karşı Yön. Krl. Bşk. Yard. Muhammet Sarıoğlu kardeşimi yaptığı açıklamalarından ötürü kınıyor ve mutlak olarak özüre davet ediyorum. Unutmamalıdır ki temsil ettiğimiz koltuklar tüccar ve sanayicilere aittir, hiçbir belediye ya da siyasi partiye değil. Burada kendisinin hatasını anlayacağından ve gereğini yerine getireceğinden zerre kadar şüphem yoktur. Tabi ki bizler farklı siyasal taban ve görüşlerden insanlarız. Buda demokrasinin güzelliğini ortaya çıkarıyor zaten. Bunu pozitif değer haline getirebilseydik en büyük zenginliğimiz olacak bu durum, şuanda maalesef insanlar farklı ceketlerini YTSO binasının dışında bırakamıyor diye karmaşa haline gelmiş durumda’ dedi.

‘Odayı politize etmeyelim’

   Siyasileri kaş yaparken göz çıkartmamaları için uyardıklarını söyleyen  Selimoğlu, ‘Belediye Başkanımız Snb. Yakup Koçal "bunlar seçimi hazmedemediler, istifa etsinler" diye bir açıklama yapıyor. MHP İl Başkanı Sn. Hasan Topçular "oda yönetimini eleştirerek, odayı kendi siyasetine alet edenleri istifaya davet ediyorum" diyor. Bende diyorum ki, odayı politize etmeyelim. Bu ayrı düşünce ve kimliklerimiz renkli yapımızı oluştursun ve zenginliğimiz olsun. Oda seçilmişleri kendi içerisinde doğru yolu bulabilecek ehil insanlardan oluşmakta. Dışarıdan müdahale bunun aksini iddia etmek ve YTSO seçmenine hakaret etmekten başka bir anlam ifade etmemektedir. "Bu yüzden siyasileri kaş yaparken göz çıkartmamaları içinde ayrıca uyarmak isterim." Dedi.

    ‘Kimse geriye dönmesin ve el ele verelim’

     Selimoğlu, ‘Geriye dönük olarak ise oluşan kırgınlık ve tatsızlıkları ortadan kaldıracağına inandığım bir önerim var. Beraber geçirdiğimiz sürede tüm meclis üyesi arkadaşlarımız kimin ne kadar başarılı, kimin ne kadar vizyoner, kimin gerçekten temsil yetenekli ve kimin sözünün ne kadar ağırlığı olduğunu gördü. Yeniden yapılacak, hiç bir şekilde gruplaşmanın olmayacağı, karma şekilde oluşuma imkan veren, tamamen bireysel adaylığın esas olduğu bir seçim metodu ile meclis ve yönetim kurulunda görev yapacak arkadaşlarımızı belirleyelim. Sonuç ne çıkarsa çıksın, kimse geriye dönmesin ve el ele verip Yalova'mız için neler yapabilirim diye düşünsün’ dedi.