“Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda zafere ulaştırmıştır”

Atatürk’ün, insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği en büyük liderlerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Şener, “Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır.

Cumhuriyet’in ilanının ardından Büyük Atatürk, bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı savaş açtı. O’nun, ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol, aynı zaman da tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir. Atatürk, Ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur.

“Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak”

Çağdaşlaşma çabaları, tarihin en büyük aydınlanma hareketlerinden birini yaratmıştır. Atatürk, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır.

Atatürk’ün yıllar önce açıkladığı düşünceleri, dinamik yapısıyla güncelliğini korumakta ve çağdaşlık yürüyüşünde yolumuzu aydınlatmaktadır.

Türk Ulusu’nun kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük devrimci Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir.

Aramızdan ayrılışının 83. yılında, Türk Ulusu’nun gönlünde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum” açıklamasında bulundu.