Şener yaptığı yazılı açıklamasında; ‘Leonardo Da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan tarihi,2012 yılından beri Dünya Sanat Günü olarak kutlanmaktadır. Sanat toplumsal renkleri yansıtmasının yanında evrenseldir. Sanatı millileştirmeye çalışmak, onu siyasete malzeme yapma çabasından başka bir şey değildir.

AK Parti iktidarında sanat yeterli değeri görmemiş, sanat yapılan binalar yıkılmış, yapımı yıllarca önce başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası gibi binalar bir türlü bitirilememiştir.

AK Parti tiyatro oyunlarını dahi hedef göstermiş, yasaklarla yok etmeye çalışmıştır. Devlet Tiyatrolarındaki atamalarla sanatı dahi AK Parti propagandası yapar konuma getirmeye çalışmıştır.

Sanatçılar özü gereği iktidar kim olursa olsun muhaliftirler. Zira sanatın dili, dini ve siyaseti yoktur. Lakin AK Parti iktidarı, sanatçıları bile yandaş ve yandaş olmayanlar diye ikiye ayırmıştır. Yandaş sanatçılar AK Parti iktidarında devlet gücünden beslenip ihya olurken, yandaş diye sınıflandırılmayan sanatçılar en ufak söylemleri karşılığında kendilerini mahkeme kapılarında bulmuşlardır.

Sanatçıların oluşturduğu dernek ve vakıflar AK Parti iktidarı tarafından yönetilmeye çalışılmış, sözünün geçmediği yapılanmalara, farklı bahanelerle kayyum atanmıştır. AK Parti’nin içine tükürmeyle başlayan sanat anlayışı, yok etme safhasında zirveye ulaşmaktadır. AK Parti için sanatta da sanatçıda da taraf olmayan bertaraf edilmektedir.

Sanat ve sanatçı düşmanı AK Parti ile Türkiye’de sanat yok edilmektedir. CHP iktidarında bunu durduracağız. Sanatçı ve sanat dostu bir iktidar ile Türkiye’yi evrensel değerlerde sanat ile buluşturacağız. 

CHP iktidarında Türkiye sanat ve kültür alanında büyük devrimlere yeniden tanıklık edecektir.

Sanatta,sanatçıda özgür olmak zorundadır. Siyaset adamları sanata ve sanatçıya hoşgörüyle yaklaşmak zorundadır. Eleştirilerini dikkate almak devlet adamlığının olumlu yanını oluşturur. 

Son olarak kurucumuz M.Kemal Atatürk kültür adına sanata ve sanatçıya ne kadar önem verdiğini şu ünlü cümlelerinde görebiliriz. ‘Hepiniz millet vekili olabilirsiniz, Bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız’ demiştir.