Şehit Önder Balaban’ın mezarı başında ilk olarak, Leventler Dayanışma Derneği yönetici ve üyeleri tarafından ‘Piyade Andı’ okundu. Ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendikten sonra, Kuran-ı Kerim okundu, Şehit Önder Balaban ve şehit Jandarma İbrahim Yüksel için dualar edildi.  

  İlk olarak konuşan emekli Albay, Aziz Doğan, ‘Bizlere ‘ÖZGÜRLÜĞÜN ONURUNU’ yaşatan kahraman şehitlerimizi kabirleri başında andık.

  Aradan 24 yıl geçmesine rağmen, Yurdun dört bir köşesinden gelen LEVENT Silah arkadaşlarının ve Deniz Kuvvetleri Camiasının onları unutmadığını; dosta, düşmana,  ‘BIRLIK VE DAYANIŞMAMIZIN’ işareti olarak bir kez daha gösterdik.

  18 MART Çanakkale Deniz Zaferini kutladığımız bu günlerde, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikam etmiş tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz’ dedi.

  İkinci konuşmayı ise Emekli Tuğ Amiral Ömer Vedat Ersin duygu yüklü bir şekilde yaptı, ‘Barbaros’un torunu, Mustafa Kemal’in askerleri bu şehidimiz ve diğer bütün şehitlerimizi hemen hemen hepsini göreve ben gönderdim. Onlarla iftihar ediyorum, sizlerle iftihar ediyorum. Neden sizlerle iftihara ediyorum? Çünkü ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, memleketimizin birlik ve beraberlik içinde insanların kavga etmeden, siyasi birtakım çıkarlar için birbirlerini üzmeden, yaşamaları için bu şekilde bir ve beraberlik içinde bulunmamızı çok önemsemiştir. İşte sizler, bunun bir göstergesiniz. Ben bu açıdan çok bahtiyarım. Hissediyorum ki, sizler de aynı duygu ve düşünce içindesiniz.

 Eğer bizlere görev düşerse, bu memleketin birlik ve düzenini bozacak alçaklara ve dışardaki emperyalist alçaklara karşı savunmak için, gerekirse hepimiz yine göreve gideriz. Gerekirse, hepimiz yine şehit oluruz.

  Ben bu duygu ve düşüncelerle, tüm şehitlerimize ebediyete intikal etmiş kahramanlarımıza, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Önder Balaban arkadaşımızın ve şehit Jandarma İbrahim Yüksel arkadaşımızın da ve bütün şehitlerimizin ruhuna tekrar dualarımızı gönderiyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum’ dedi.

  Şehit annesini onurlandıran hediye

  Şehit Önder Balaban’ın mezarı başında yapılan bu anlamlı törenden sonra, şehidin ana ocağı ziyaret edildi.

  Ziyarette, Şehit annesi Emine Balaban çok duygulu anlar yaşadı. Anne Emine Balaban’ın çok istediği, Oğlu Önder Balaban’ın ‘Şehit Taşı’ Şenköy’lü çiftçi Sinan Adalı tarafından yapılan girişimle, Foça Askeri Birliği 6. Tugay’dan getirilerek, çerçeve içinde şehit annesi Emine Balaban’a taktim edildi.

 Bu anlamlı hediye karşısında çok duygulanan Şehit Önder Balaban’ın annesi Emine Balaban, ‘Çok arzu ettiğim şehidimin ‘Şehit Taşı’ idi. Bu anlamlı hediye ile çok mutlu oldum. Söyleyecek kelime bulamıyorum. ‘Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez’ şeklinde konuşarak duygularını paylaştı.