İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre seyahat izinleri, tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapmasına izin veriliyor.

Terminal Müdürü Biçer, “Seyahat izin belgesi ile buradan sadece Bursa’ya gidiliyor”

Yalova Terminal Müdürü Timuçin Biçer, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, “Gelen vatandaşın şartları genelgeye dahil ise inceleyip, uygunsa eğer seyahat izin belgesi veriyoruz. Bu verdiğimiz seyahat izin belgesi ile buradan sadece Bursa’ya gidiliyor, çünkü şu an sadece Yalova Seyahat’in Bursa’ya otobüs seferi var. Otobüs sefer saatleri yok, Bursa’ya gidecek 15 kişi olunca otobüs kalkıyor. Anlık haberleri oluyor burada herkesin gidip gitmeyeceği ile ilgili. Biz burada sabah 08.00 akşam 17.00 arası çalışıyoruz. Bu saatler içerisinde vatandaş terminalde olduğunda, seyahat izni de verilmişse Bursa’ya kadar gidebiliyor. Verdiğimiz seyahat izin belgesi her ilin terminallerinde geçerli. Buradan Bursa’ya giden vatandaşlarımız otobüs bulduğu taktirde bu belgeyle aktarma yapabilmekte” şeklinde konuştu.

Başvuruya gelen herkesin ateşi ölçülüyor

Terminal Müdürü Timuçin Biçer, “Seyahat izin belgesi almaya genelde Yalova’ya gelmiş çalışanlar ve kalacak yeri olmayan öğrenciler geliyor. Gelen vatandaşın ilgili personelimiz ateşini ölçtükten sonra içeri alıp işlem yapıyoruz. Ateşi eğer yüksek çıkma ihtimalinde derhal burada karantinaya alıp 112 acil sevisi arayacağız” dedi.