Proje hakkında bilgi veren Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, ‘ Gençlerimizin birbirleriyle tanışmaları, yeni dostluklar oluşturmaları, kültürel etkileşimde bulunmaları, gençler arasındaki diyaloğun arttırılması ve bu gezi programları sayesinde ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görecekler’dedi.
    Mete, ‘Ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlayan ve gençler arasında en çok bilinen projenin devamı olarak, 2013 yılında da “SEYYAH Bizim İller” adlı proje kapsamında, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezine verilen 400 kişilik kontenjan çerçevesinde, ilimizde yaşayan 14-26 yaş arasındaki gençlerimizin katılabileceği ilimize yakın olan Edirne, Çanakkale, Bilecik, İstanbul ve Bursa illerine günü birlik geziler düzenlenecektir.
    Günü birlik olarak planlanan gezilerin birincisi, 16 Mart 2013 Cumartesi günü, 19-26 yaş grubunda olan 40 (kız) gencimiz Edirne iline, 40 (erkek) gencimizde Çanakkale iline yapılacak olan gezi programına katılacaklardır. Gezilere katılan gençlerimizden hiçbir ücret talep edilmeyecek olup, gezi süresince yol giderleri ve iaşeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır’dedi.
    16 Mart 2013 tarihinde Çanakkale iline yapılacak geziye katılacak gençlerle bir araya gelen Mete, ‘Bu projeler sayesinde gençlerimiz, ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görerek ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlayacak. Bu projelerin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve daha çok katılımcı ile uygulanmasına devam edeceğiz. Gençlerin, gençlik merkezinde yapılan faaliyetlere, her zaman aktif olarak katılmaya davet ediyorum ve katılımcı gençlere hayırlı yolculuklar diliyorum’ dedi.