İl Müdürü Aydın, 2020 Rehberlik ve Bilgilendirme çalışmaları kapsamında söz ziyareti gerçekleştirdiklerini, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen bu tür çalışmalara başladıklarını belirtti. Mali Müşavirlerin sosyal güvenli iş ve işlemlerinde kurumumuz için en önemli paydaşlardan biri olduğunu hatırlattı. Mükelleflerinin iş ve işlemlerinde kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi gerektiğini, kayıt dışı çalışmanın işçiye, işverene ve ülke ekonomisine verdiği zarardan bahsetti. Kurumsal önceliğimiz, rehberlik yapmak olduğunu söyleyerek yapılan denetimlerde uygulanan idari para cezaları kurumun gelirini arttırma amacıyla değil tamamen haksızlığa uğrayan tarafın çıkarlarını koruma amacını taşıdığını belirtti.

Ayrıca E-Devlet’te 130 adet entegre, 15 adet kimlik doğrulama hizmeti bulunduğu hatırlatıldı. Bu uygulamaların vatandaşlar tarafından yaygın şekilde kullanıldığını ifade etti.

Mali Müşavirler Odası tarafından iletilecek kurumsal önerilerin kıymetli olduğunu öneri ve taleplere açık olduklarını belirtti.