Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı personellerinin katılımıyla, Emniyet Müdürlüğü Yunus ve Şahin Motosiklet Ekibi ile Türkiye Kadın Motosikletçiler Kulübü’nün katkılarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hizmet binası önünden çıkışla yoğun caddelerde motor korteji ile farkındalık oluşturuldu.

Cumhuriyet Meydanında bilgilendirme standı açıldı

Akabinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında stant açılışı yapılarak Yalova Belediyesi Kadın Hizmetleri Birimi, Emniyet Müdürlüğü KADES Uygulamaları ve ŞÖNİM tarafından ŞÖNİM hizmetleri hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Düzenlenen etkinliklere Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Özkan Seyrek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yasemin Yigen, Kuruluş Müdür ve Müdür Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Kız öğrencilere eğitim verildi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında seminerler düzenlenerek ; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görevli Şükran Sarı tarafından Adnan Menderes Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde eğitim görmekte olan kız öğrencilere Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele , Cennet Ertürk tarafından Yalova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görev yapmakta olan idareci ve öğretmenler ile hizmet almakta olan kursiyerlerin katılım sağladığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimlerinde ŞÖNİM hizmetleri, 6284 Sayılı Kanun ve 4. Ulusal Eylem Planının tanıtımı yapıldı.