Ulusal Eylem Planı kapsamında “Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi” ile kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacını gerçekleştirmeye ilişkin hazırlanacak 2022-2025 yılları İl Eylem Planı kapsamındaki 5 temel hedef çerçevesinde stratejiler ve her bir strateji kapsamında da belirlenen faaliyetleri görüşebilmek adına; Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan başkanlığında Uygulama Otelinde Çalıştay Programı gerçekleştirildi.

Çalışmalara ilişkin görüş ve öneriler değerlendirildi

Çalıştaya; Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, İl Müdür Yardımcısı Zekiye Baş, Yalova Üniversitesi Kadın Ve Aile Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, YÜKAM’da Görevli Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Hikmet Öztunç, Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi ve Aynı Zamanda Valilik Bünyesinde İnsan Hakları Kurul Üyesi Ömer Temel,  YÜKAM’da Görevli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Fatma Tosun, Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Azize Velioğlu, Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Çölgeçen ve sorumlu tüm kurum/kuruluş temsilcileri katıldı.

Yalova genelinde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki çalışmalar değerlendirilerek, şiddetin eğitim ve akabinde de istihdam ile önlenebileceği konularına vurgu yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetle İl Müdürü Arif Laçin ve ŞÖNİM Müdürü Yasemin Yigen koordinatörlüğü ile çalışmalara ilişkin görüş ve öneriler değerlendirildi.

2022-2025 yıllarına ilişkin önemli kararlar alındı

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yasemin Yigen ve Sosyolog Cennet Ertürk moderatörlüğünde, Adalete Erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler, Toplumsal Farkındalık hedefleri kapsamında Yalova geneli; Mevzuatın etkin uygulanması ve mağdurların adalete erişiminin kolaylaştırılması, Şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan, program ve politikalara yerleştirilmesi, Koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkili sunulmasına yönelik kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, Şiddetle topyekûn mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması kapsamında tüm sorumlu kurum/kuruluşlar ile her bir faaliyete ilişkin; çalışma, sorumlu kurum, ilgili kurum, hedef süre belirtilerek; İl Eylem Planı taslağı hakkında gerekli istişarelerde bulunuldu ve 2022-2025 yıllarına ilişkin önemli kararlar alındı.