Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ın sorularını yanıtlayan Başkan Silpagar, Çiflikköy ilçesinde ilk dönem birçok hizmetler yaptıklarını söyleyerek, ‘’Bundan sonra ki hedeflerimiz arasında Mokamp için en uygun projeyi hayata geçirmektir.’’ dedi.

Polat’ın, ‘’Çiftlikköy Belediyesi Mücavir alanı içinde yapılması planlanan OSB’lerin son durumu nedir? Hangi tarihte tamamlanır?’’ şeklindeki sorularına Başkan Silpagar; ‘’İMES hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Hedefleri en kısa süre içinde OSB’yi bitirip üretim yapmak. Avrasya OSB kamulaştırma sorunu yaşamıyor. TAYSAD da aynı şekilde. İlk başlayan Çiçekçilik OSB’nin kamulaştırması tamamlandı diye biliyorum. Çiftlikköy’de ki OSB’lerin büyük bir kısmı 2024’e kadar faaliyete geçer’ dedi.

‘OSB’lerin hayata geçmesiyle Çiftlikköy’ün de çehresi değişir’’ diyen Başkan Silpagar, son 1.5 yıldır yaşanan ekonomik krizin OSB’lerin faaliyete geçmişini ertelediğine de vurgu yaptı.

Çiftlikköy ilçesi birçok yatırımcının gözdesi diyen Silpagar, ‘Mesela DEM İlaç fabrikası geçen dönem, Çiftlikköy’e sessiz sedasız geldi. Üretim yapacakları binalarını inşa ettiler ve 2020’de faaliyete başlayacaklar. Çiftlikköy’de Kanser ilacı üretmeye başlayacaklar. Beyaz önlükleriyle Yalova ve Çiftlikköy’e katma değer sağlayacaklar’’ şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.