Şimşek kendini şu sözlerle ifade etti: “AK Parti, kadın üye sayısıyla dünyanın en büyük kadın hareketidir. 81 ildeki il, ilçe, belde, köy ve mahalle teşkilatlanması ile her kadına erişebilen ve aynı zamanda her kadınımızın da kolayca erişebileceği güçlü bir örgütlenmeye sahiptir. Kadına yönelik ayrımcılığın, şiddetin ortadan kaldırılması, siyasetten iş hayatında istihdama, eğitimden hukuka hayatın her alanında fırsat eşitliğinin sağlanması için 19 yıldır tüm gücüyle mücadele etmektedir.

Geçen yıl Kadınlar Gününden hemen sonra tüm dünya Covid-19 salgını ile mücadele etmeye başladı. O günden bu yana gelinen süreçte; salgının yalnızca bir kamu sağlığı meselesi olmaktan öte, mücadelenin getirdiği zorluklar karşısında tüm toplumu ekonomik, sosyolojik ve psikolojik yönden birçok olumsuz etkiyle karşı karşıya bırakan bir süreç olduğu daha net anlaşıldı. Salgının yarattığı korku, endişe, zorunlu kısıtlamalar ve sosyal izolasyon, bu süreçte kadınlarımızın yükünü biraz daha arttırdı. Evlerimiz birer yuva olmaya devam ederken aynı zamana çocuklar için birer okul, anne ve babalar için ise birer iş yeri oldu. Ailemizin birliği ve sürekliliğini, yaşadığımız yeni dönemde ve sonrasında da sağlamak adına kadınlar olarak her zamankinden daha çok gayret ettik, daha çok yorulduk. Kadınlarımız sadece evde değil ve hatta herkesin evinde olduğu çoğu zamanlarda dahi iş hayatının birçok alanında salgın tehdidine rağmen ön saflarda mücadele etmeye devam etti.

Kadınlar, hayatın her alanında ayak izlerini bırakmaya devam ederken kadına yönelik şiddet haberleri ise ne yazık ki yüreklerimizi yaralamaya devam ediyor. Kadına şiddete hayır diyoruz! Unutmamalıyız ki aile kurumu bu mücadelenin ilk basamağı ve toplumumuzun kalbidir. Aileyi manevi değerlerden soyutlamak ve bu duygu boşluğunda çocuklar yetiştirmek toplumun kalbini yerinden sökmektir. Belki de mücadeleye önce buradan başlamalıyız. Bugün kadına veya başka bir canlıya şiddet uygulayan her kim varsa geçmişine gittiğimizde çocukluğunda mutlaka ya sevgisizlik ya da cinsiyetine yüklenmiş büyük iltifatlar görmeniz büyük ihtimaldir. Cezaların suça yeltenmeye cesaret bırakmayacak caydırıcılığını da konuşalım, yapanın yanına kâr kalmayacak ağırlığını da ama önce manevi değerlerimize ve vicdanlarımıza yönelelim. Unutmayalım ki herkesin vicdanı kendi polisidir. Bizler Ak Parti Kadın Teşkilatları olarak “kadına şiddet” konusunda da “kadının sesini duyuramadığı yerde kadına ses olmaya, gücünün yetmediği yerde kadına güç olmaya” devam edeceğiz. Kadınların sırf cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa ve şiddete maruz kalmaması, tüm dünyayı etkisi altına alan bu zorlu salgın sürecinin bir an önce son ermesi temennileriyle, Covid-19 salgınının olumsuz etkilerine göğüs geren,  mücadelemizde ön saflarda yer alan kadın sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, tüm emekçi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederim.