Sahil Meze Balık İşletme Sahibi Gürbüz Şimşek gazetemize yaptığı açıklamada, ’42 sene Almanya’da yaşadım ve orada üniversite okudum. Sonra Türkiye’ye dönmeye karar verdim.

  1983 beri Çınarcık’a gelip gidiyoruz, rahmetli babamın da mezarı burada. Aslen Ardahanlıyım. Çınarcık’ı babam çok severdi, babamdan dolayı kardeşlerimle buraya yazlığa geliyorduk. Sonra karar verdim ve Türkiye’de, vatanım da yaşayacağım dedim. Eşim yabancı uyruklu. Onu da getirdim ve Çınarcık’a, Türkçeyi de öğrendi.

  Türkiye’de iş yapmak istedim. Ben Almanya’da hep aktif olarak çalıştığım için burada pasif kalmak istemedim.

  Kardeşlerimde Almanya’da gastronomi üzerine çalışıyor. Almanya’da gastronomi üzerine işler yaptım ve Almanlara döneri biz sevdirdik.

  Alman vatandaşı olduğumdan dolayı süresiz oturma iznim bulunmuyor. Ama ben artık Almanya’ya turist olarak gitmek istiyorum, vatanımda yaşamak istiyorum.

  Türkiye’ye 2 sene önce yerleştim, 2 senedir Çınarcık’tayım. İş yerimizi bir hafta önce açtık. Ustamız Marmara’nın en iyi balık ustası, Mehmet Ali İkiz’ ifadelerine yer verdi.

Şimşek, ‘Tazelik bizim için çok önemli’

  Çınarcık’ta büyük bir eksiliği gidermek için yola çıktıklarını dile getiren Sahil Meze Balık İşletme Sahibi Gürbüz Şimşek, ‘Buraya baktığımız zaman, bir balık restoranının eksik olduğunu fark ettik. Bizim amacımız buraya gelen ailelerin burada rahatça yemeklerini yiyerek mutlu çıkmasını, mutlu ayrılmasını sağlamak. Hiçbir zaman kendi yemediğim bir şeyi insanlara yedirmeyi asla düşünmem. Her şeyi özenle yapıyor, dikkat ediyoruz. Temizlik, hijyen bunlar çok önemli işletmemiz için. Bu işletmede her şeyi aşçıdan beklemek yerine, hep birlikte takım ruhu ile müşterilerimize hizmet vermeyi hedefliyoruz.

  Balık çok tehlikeli bir yiyecek türüdür. Bayat olduğu zaman insanı zehirleyebilir. Biz bunlara çok dikkat ediyoruz. Tazeliğini kaybeden balığı hiçbir şekilde değerlendirmiyoruz, direk atıyoruz. Tazelik bizim için çok önemli.

  Bizim asıl hedefimiz buraya gelen insanların gönül rahatlığı ile Sahil Balık Restaurant’a gelebilmelerini sağlamak, insanlara uygun fiyat ve kaliteli hizmet vermek.

 İkinci etapta ise taze balık satış reyonu kurmayı hedefliyoruz. Hatta müşterilerimiz kiloyla balığı kendileri de getirebilirler temizleyip, pişirerek de Çınarcık ilçesinde büyük eksikliği görülen bu hizmeti vermeyi hedefliyoruz. İlerleyen zamanlarda paket servisimizde olacaktır.

  Hedef kitle olarak esnaflarımızı, iş adamlarımızı, seçilmiş insanları Sahil Balık’a bekliyoruz. Kendi gözleriyle görsünler, gelip işletmemizi görsünler, mezelerimiziden tatsınlar. Yaşamadan, yemeden, tatmadan lezzet ve kalite anlaşılmaz’ diye konuştu.

İkiz, ‘Günlük taze balık olarak…’

  Müşterilere önerilerde bulunan Sahil Meze Balık Baş Aşçısı Mehmet Ali İkiz, ’Yaklaşık olarak 20 yıldır bu işin içindeyim. 13 sene boyunca da Yalova’da isim yapmış bir balıkçıda çalıştım.

  Buraya ağırlıklı olarak; balık, deniz ürünleri, deniz mezeleri, ot mezeleri, zeytinyağlı mezeler, meyve, tatlı, ara sıcaklar, buğulama, ızgara, tuzlamalık, beyaz ve kırmızı soslu buğulamalar veriyoruz.

  Gelecek olan müşterilere şu anda balık mevsimi olarak istavrit, mezgit, küpez türlerini öneriyorum.

  Şu anda av yasağı başladığından dolayı büyük kayıklar değil de küçük kayıklar açılabiliyor. Ama yazın hiçbir şekilde balık sıkıntısı çekilmiyor. Hava şartlarına bağlı olarak fiyatlarda bir artış olabiliyor, lodoslu fırtınalı havalarda balıklar tabii ki de tavan yapabilir.

  Günlük taze balık olarak; Fener Kavurma, İskorpit Kavurma veya şiş tavsiye ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran