Ziyareti sırasında Şimşek’e eşi Esra Şimşek, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Ak Parti İl Başkanı  Mustafa Pehlivan eşlik etti.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İslam Doğan yaptığı konuşmada; “Sayın Bakanımız bizi ikinci defadır heyecanlandırıyor. Birincisi, açılışımıza gelişi son anda önemli bir mazeretleri nedeniyle gerçekleşememişti. Şu anda aramızda olmalarından son derece heyecanlı ve gururluyuz. 
 
 Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu’nun, Meslek Örgütümüze karşı takındığı olumsuz tavır ve uygulamaları camiamızda endişe ve hayal kırıklığına neden olmaktadır” şeklinde konuşarak, Şimşek’in  bu konuda ilgi göstermesini rica etti. 
 
  Maliye Bakanı Şimşek; “Aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum,bizimle mükellefleriniz arasında hakikaten çok önemli bir köprü oluşturuyorsunuz.Biliyorum, bu anlamda size çok sorumluluk yüklemiş durumdayız,o nedenle de beraber çalışmamız gerektiği ortada. Diyaloğumuzun güçlü olması gerekiyor” dedi.
 
  Kamu gözetimi ile ilgili Şimşek düşüncelerini şöyle açıkladı: “Bazen yeni kurumsal kurumlar oluştururken, yeni kurumsal altyapı oluştururken ister istemez birtakım belirsizlikler, bazı soru işaretleri olabiliyor, yani Kamu Gözetim Kurumu Kurulu’na ifade ettiğiniz hususta söylüyorum.Biz sektörle mutlaka diyalog içerisinde Türkiye’nin standartlarını hakikaten batının,dünyanın en iyi standartlarıyla paralel hale getirme çabasındayız.Her şey mükemmeldir iddiasında değiliz. Her zaman iyileştirilebilecek noktalar mutlaka vardır,o konuda da beraber çalışırız. Şunu da belirtmeliyim ki sorunlarınızın birçok kısmına vakıfım ama yinede eminim gerek sizden alacağım gerekse daha sonra ki görüşmelerde bize verilecek olan önerilerde samimi bir şekilde çalışırız. Daha iyi bir diyalog sizlerin işlerinizi daha iyi yapmanızda etkili olacaktır,sıkıntı ve eksiklikler zamanla giderilecektir,daha geniş bir çerçevede söyleyeceklerinizi değerlendiririz.” Dedi. Haber: Melike İpek