Ekipler, sabahın erken saatlerinde 14 mahallede sinek üremesine karşı yaz-kış demeden çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

“Ekiplerimiz 24 Saat Mesaideler”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Erkut Ferhatoğlu; “Ekip arkadaşlarım Covid-19 salgını nedeniyle Yalova’mız da girilmedik mahalle, kamu kurumu, park aklınıza gelen her yerde dezenfeksiyon çalışması yürütmekteler. Bununla birlikte vatandaşlarımızın sorunsuz bir yaz geçirmeleri için sinek ve haşereyle ilgili yoğun mücadele sürdürüyorlar. Sivrisinek başta olmak üzere karasinek, hamamböceği gibi türlere karşı da biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadeleyi de yapıyoruz” dedi.

“Etkin Mücadele”

“Ekiplerimiz yaz-kış sabahın erken saatlerinde mesaiye başlıyor” diyen Erkut Ferhatoğlu; “14 mahallede 7/24 yaşanabilecek her türlü olumsuzluklara karşı ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bahar yağmurları ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle sinek ve haşere popülasyonunda artış yaşanmakta. Bununla ilgili her türlü önlemimizi almaktayız. Üreme ve saklama noktalarına yönelik etkin mücadele yapılmakta. Bu kapsamda gelişi güzel bırakılmış araba lastikleri de ekiplerimiz tarafından toplanarak geri dönüşüme katkıda bulunuyor” dedi.

“Vektörle mücadele birimimiz yıl boyu ilaçlama yapıyor”

“Müdürlüğümüze bağlı vektör ile mücadele birimi çalışmalarını yıl boyunca sürdürüyor” diyerek sözlerini tamamlayan Ferhatoğlu; “Vektörle mücadele kapsamında kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak uçkun ve larvalara karşı Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünlerle mücadele ediyoruz. 12 ay boyunca devam eden periyodik ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetlere de ekiplerimiz anında müdahale ediyor” dedi.