Etkinliğe dernek yönetiminden; Murat Güldağ, Kürşat Emre Çandır, Zehra Görener, İbrahim Cantürk, Cengiz Bütün, Mustafa Karataş, Ömer Faruk Tan, Cantürk Yılmaz, Uğur Güleçyüz, Mustafa Karamercimek, Fikret demir, Kürşat Tecel, İlhami Kurat, Fatih Sağlam, Selman Tulumcu, Dilek Yiğit, Talip Bayburtlu ve Nurettin Ekici katıldı.  

Okan, “Bu etkinliği meydanda daha büyük coşkuyla gerçekleştirmek istedik”

Millî Mücadelenin en önemli unsurlarından biri olan Sivas Kongresi’nin 102. yılı kutlamaları saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasından sonra Dernek Başkanı Halit Okan’ın yaptığı konuşma ile başladı.

Konuşmasında, Millî Mücadelede ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında Sivas Kongresi’nin çok büyük yeri olduğunu belirten Halit Okan, Sivas Kongresi’nde alınan kararlar olmasaydı Millî Mücadele’nin başarılı olma şansının bulunmayacağına dikkat çekti.

Mustafa Kemal Paşa’nın 108 gün kaldığı Sivas’ta alınan kararlar ile aynı zamanda Cumhuriyetin temellerinin de atıldığını vurgulayan Başkan Okan, “Aslında Sivaslıları gururlandıran bu güzel etkinliği Yalova meydanında daha büyük coşku içerisinde gerçekleştirmek istedik. Fakat Yalova Valiliği tarafından anlam veremediğimiz bir şekilde buna müsaade edilmedi” dedi.

Dernek Başkanı Halit Okan’ın ardından kürsüye çıkan Şair Mustafa Karamercimek, Sivas için yazdığı şiirlerinden dinleti sundu.

Büyük bir coşkuyla devam eden etkinlikte Sivaslı Sanatçı Özgür Yorulmaz ile birlikte hep birlikte Sivas Türküleri ve Aşık Veysel türküleri söylendi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Dernek Başkan Yardımcısı Fikret Demir, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek; birlik beraberlikten kopulmaması gerektiğini belirtti.