AK Parti teşkilatında il başkan yardımcıları Yaşar Demirel, Bayram Koçgündüz ve Muzaffer Karadeniz vardı.
   Açılış konuşmaları ile başlayan programda AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, herkesin beğenisini aldığı güzel bir konuşma yaparak, katılımcıların tebriklerini aldı.
   Pehlivan, “ Bütün siyasi hırkalarımızı çıkardık, hiç kimseye siyasi olarak yaklaşmadık. Bunu yaparken birçok zorlukla karşılaştık, yaftalandık ama yılmadık. Etnik ayrımcılık asla yapmadık. Hiç kimseyi dili, dini, ırkı için yargılamadık. Bir olmanın mücadelesini verdik. Geçmişten bu zamana kadar süren ötekileştirmeyi bırakarak, kişisel hak ve özgürlüklerin savunucusu olduk. Bunun için de uğraşıyoruz. İlk defa 1876 yılında, kendi anayasamızı yaptık. Başka bir anayasayı kendimize çevirmeden, kendi fikir ve düşüncelerimizle yaptık. Fakat sonraları hep başka anayasaları kendimize uyarladık. Anayasa bizim olmayınca da kanunlarımız da bizim olmadı çünkü her kanun anayasaya uygun olmak zorunda. Şimdi güzel bir fırsat var elimizde, hepimizin ortak fikir ve düşünceleri ile, hiç kimseyi ayırmadan, birlik ve beraberliğin önemini haykırarak, tüm samimiyetimizle yeni bir anayasa yapacağız. Bunu bizler değil sizler değil hepimiz tek vücut olarak başaracağız.” Dedi.
    Konuşmaların sonunda plaket takdimi gerçekleştirildi. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un yoğun Ankara programı dolayısı ile gelememesi üzerine plaketini, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan teslim aldı. AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın plaketini ise, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Özcan Özel verdi.
   Özcan Özel’in plaketini de Mustafa Pehlivan takdim ederek, siyaseti bırakarak, demokratik ve hür bir tablo çizdiler. Program yemek ikramı ile birlikte sona erdi.