Türkiye’nin en çok sevilen YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Organizasyonunda 23-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek “YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı” hazırlıkları başladı.

Yalova Geceleri Kolonyalarını; Akın Kolonyaları “Yöresel Ürünler” temasında YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında temsil edecek.

 YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyondur.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın temel amaçları nedir?

Yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek, yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlamak, yöresel ürünlerin katma değerini arttırmak, yöresel ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek, yöresel ürünleri kamuoyuna mal etmek.

Kimler ziyaret etmeli?

Yurdun dört bir yanında üretilen veya yetiştirilen yöresel ürünleri tek bir mekânda görmek ve tanımak isteyen bütün yurttaşlar ile ülkemizde tatil yapmak için bulunan turist misafirler, otel ve restoran işletmelerinde konuklarına farklı ürünler sunmak isteyen işletmeciler ile bu işletmelerin satın alma sorumluları, müşterilerine çeşit zenginliği ve özgün ürünler sunmayı isteyen perakendeci kuruluşların satın alma sorumluları, gıda tedarikinde çalışan firmalar ve catering firmaları ile gıda sunumu yapan ancak kendi tedarik süreçlerini yürüten her türlü firmanın satın alma sorumluları, hediyelik eşya ve kültürel ürünler sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin satın alma sorumluları, YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nı ziyaret etmelidirler.