T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Marmara Bölgesinde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programının (SOGEP) değerlendirme süreçlerini başarıyla geçerek destek almaya hak kazanan S.S. Armutlu Su Ürünleri Kooperatifi'nin sunmuş olduğu; “Armutlu, Esenköy ve Fıstıklı'da Balıkçılık Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi”ne ve Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün sunmuş olduğu “Engelli ve Yaşlı Bakımı Eğitim Merkezi Projesi”ne ait sözleşmeler Yalova Valiliğinde gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Yalova Protokolünden tam katılım

Törene; Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Yalova Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Yalova Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, S.S. Armutlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Dönertaş, S.S. Esenköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özmen ve S.S. Fıstıklı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil Barut katıldı.

SOGEP çağrısına çıkılıyor

İllerde yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amaçlarına yönelik olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından SOGEP çağrısına çıkılıyor.

8 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor

Bu kapsamda, 2021 yılında çıkılan çağrıya S.S. Armutlu Su Ürünleri Kooperatifi'nin sunmuş olduğu “Armutlu, Esenköy ve Fıstıklı'da Balıkçılık Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” destek almaya hak kazandı. Projenin süresi 12 ay olup projeyle üç kooperatife deniz suyundan yaprak buz üreten makineler alınacak. Bu makineler çift kabinli soğutuculu konteynerlere monte edilerek balıkçıların ihtiyacını karşılayacak. Proje ile ayrıca balıkçı ağların donaması için bir ağ donam makinesi de temin edilecek. Bu proje ile altısı genç, ikisi kadın, toplamda 8 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

25 kadının istihdam edilmesi amaçlanıyor

2021 SOGEP çağrısında Yalova'dan sunulan ve destek almaya hak kazanan bir diğer proje de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün “Engelli ve Yaşlı Bakımı Eğitim Merkezi” projesi oldu. 18 ayda tamamlanması öngörülen proje kapsamında, İl Müdürlüğünün sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlanan 50 kadının, engelli ve yaşlı bakımıyla ilgili Yalova Üniversitesinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kadrolarından eğitim alması ve bu kadınlardan 25 tanesinin istihdam edilmesi amaçlanıyor.