Kış sezonunda yüzde 40  - 50 seviyelerinde doluluk oranını yakalayan Termal Kaplıca tesislerinin hafta sonları doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirten T.C. Sağlık Bakanlığı Yalova Termal Kaplıca İşletme İdaresi Genel Müdürü Ömer Şahan, 2016 yılı içinde yaklaşık 12 bin otel müşterisini misafir ettiklerini söyleyerek, bayram süresince günübirlik 35 bin kişinin tesislerden faydalandığını söyledi. Şahan;“Ramazan Bayramında çok iyi bir bayram geçirdik. Bayramda son 30 yılın en kalabalık termalini geçirdik. Sezona çok iyi başladık ama malum kalkışma olayı ile beraber büyük bir sekteye uğradı. İki bayram arasında bizim beklediğimiz potansiyelin % 5 ile geçtik. Geçen yıl kış mevsiminde hafta içi doluluk oranımız %15 – 20’lerdeyken bu sene % 50 seviyelerinde seyrediyor. Hafta sonu zaten her daim % 100’ü buluyoruz. Bu yıl hafta içi % 40’ın altına hiç düşmedik. Sömestr tatilinde ise yüzde 100’lük doluluk oranını yakalayacağız. Şuanda tesisimizde ona göre çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

2016 yılında tesiste bazı revize çalışmalarının yapıldığını belirten Şahan; “2016 yılında, otel altında aile banyoları ve kapalı havuzu yaptık. Kapalı havuzu sadece bayanlara özel hale getirdik. Otel altında da 7 tane aile banyosu oluşturduk. Açık havuzumuzu tamamıyla revize ettik. Havuzun arıtmasını yaptık, çevre düzenlemesini yaptık, yandan ve alttan ısıtmalarını yaptık. Otomasyona bağladık ve artık bilgisayardan tek tuşla içindeki ısıyı ayarlayabiliyoruz. Havuz sıcaklığı yaz aylarında 28 derece, kış aylarında ise 36 derecedir. Misafirlerimiz geçen hafta kar altında açık havuz keyfini yaşadılar. Su sıcaklığını bu süreçte ise 41 dereceye çıkarmıştık.” dedi.

Termal’in potansiyelinin farkında olunması gerektiğini de belirten Şahan,“Termal bölgesi sadece Termalliye bırakılacak bir yer değil, Yalova’nın da buraya sahip çıkması gerekir. Yalova sahiplense bence Termal Yalova’yı besleyecek kadar bir hacme sahip bacasız fabrikadır.” şeklinde konuştu.

OZAN SÖYLER