Başkan Soyer sözlerinde; “İlçemizde birkaç gündür GSM operatörleri baz istasyonlarıyla ilgili bilgi kirliliği yaşanmaktadır.

Bu konuda Çınarcık Belediyesi üzerine düşen tüm sorumluluğu hassasiyetle yerine getirmiştir.

Ancak baz istasyonlarının ruhsatlandırılması ile ilgili olarak GSM operatörleri mahkeme kararlarına direnmektedir.

Elimizde 8 adet mahkeme kararı bulunmaktadır.
Üstelik söz konusu kararlar üst mahkemeler tarafından da teyit edilerek Çınarcık Belediyesi’nin haklılığı kesinleşmiştir.
Aylardır GSM operatörleri yetkilileriyle görüşmeler yapmamıza, mahkeme kararlarına uymaları konusunda uyarılarda bulunmamıza rağmen hiçbir adım atılmamıştır.

Çınarcık Belediyesi olarak öncelikle baz istasyonlarını mühürleyerek, bakım onarım çalışması adı altında GSM operatörlerinin müdahalesini engelledik.

Bu süreçte baz istasyonlarını mühürlememize rağmen GSM operatörleri mahkeme kararlarına direnmeye devam etmiş ve herhangi bir girişimde bulunmamıştır. Kendilerine yaptığımız son uyarılarımız da sonuç vermeyince, baz istasyonlarının bir kısmına geçici süreyle müdahale edilmiştir. Ortaya çıkan durumda tüm hukuki sorumluluk GSM operatörlerine aittir.

Çınarcık Belediyesi olarak halkımızın haklarını korumak temel sorumluluğumuzdur. Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bizlerin sizlerden aldığı emanet; bu hakları korumak ve sizlerin hayatına katkı sağlamak üzerinedir.

Bu konuda Çınarcık Belediyesi haklıdır ve Çınarcık’ın haklarının mücadelesini sona kadar sürdürecektir.
Herkese saygı ve sevgilerimi sunarım. Allah’a emanet olun.” dedi.