Yalova için her zaman yapıcı olmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Salman; “Yerel seçimler sonrası bu iş birliği çağrısını Sayın Valimiz ile birlikte bizzat Sayın İl Başkanını ziyaret ederek kendilerine yapmıştık. Aynı noktaya gelmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kentimizin faydasına olacak olan her konuda konunun paydaşlarıyla ve siyasi partilerle iş birliğine açığız. 2014 yılında da seçimler sonrasında tüm siyasi partilerin İl Başkanlarını gezmiş bu fikrimizi kendilerine iletmiştim. Bizler bu kenti “Birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz” sloganıyla yola çıkarak yönetmeye talip olduk. Geride bıraktığımız süreçte de bu çizgiyi hep koruduk. Kentimizin menfaatine olacak olan her hizmeti önemsediğimiz gibi 7’den 77’ye her vatandaşımızın fikrini de değerli buluyoruz” diye konuştu.

“Kentsel dönüşümle ilgili tüm veri ve teknik bilgiye sahibiz”

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın; “Yalova merkezde mevcutta 6 katlı olan yapılar yıkılıp yenilenmek istendiği zaman, imar durumuna göre aynı katta yapılamadığı için kat mülkiyeti sorunları çıktığını ve bu sorunun da giderilmesi için Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yeniden plan yapılarak, bu planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay alınarak mevcut kat yüksekliği ve kat mülkiyet haklarını koruyarak, depreme dayanıksız yapıların yenilenebileceği” açıklamasıyla ilgili olarak süreç hakkında bilgi paylaşmak isterim diyen Başkan Salman; “Yalova Belediyesi olarak depreme karşı alınacak olan tedbirleri ve kentimizdeki sağlıksız binaların yenilenmeleri konusunu öncelikli görevimiz olarak kabul ediyoruz. Bu konu ile ilgili birçok teknik araştırma yapmış ve çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Kentsel Dönüşümün sağlıklı olarak nasıl yapılabileceği ile ilgili geçtiğimiz hafta İmar Müdürlüğümüz bünyesinde teknik oda temsilcileri ile toplantı yapılmış olup karşılıklı istişarelerde bulunulmuştur. Kentimizdeki sağlıksız yapıların nasıl dönüştürülebileceğine yönelik tüm çalışmalarımız paylaşılmış ve nasıl uygulanabileceği konusunda bilgilendirilmeler yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde benzer bir toplantıyı Valiliğimiz bünyesinde diğer kurumlarımızı ve siyasi partilerimizi de davet ederek genişletmeyi planlıyoruz” dedi.

“Bakanlıkça mevzuatın değiştirilmesi gerekiyor”

Açıklamalarını şuan ki mevzuatın ortaya çıkan talebi karşılamadığını belirterek sürdüren Başkan Salman şunları dile getirdi; “Plandaki kat yüksekliğinin arttırılmasına yönelik talepler; yürürlükteki mevzuata göre yoğunluk artışı getirmekte, neticesinde de arttırılan nüfusa yönelik donatı alanı ayırma zorunluluğu doğmaktadır. Dolayısıyla mevcut mevzuat hükümlerine göre artacak olan nüfusun gereksinimi olan donatı ve yeşil alanların aynı bölgede ayrılması mümkün değildir. Yapılan işbirliği çağrısı kapsamında şahsıma ve belediyemize düşen görevi yerine getirmek için bu gün itibari ile söz konusu sorun ve çözüm önerileri hakkında resmi görüş yazımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazıyoruz. Konu ile ilgili nihai kararı verecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdır. Deprem gerçeğinin önemine binaen, konunun takipçisi olacağız. Bu konuda yardımı dokunacak tüm vekillerimiz ve özellikle iktidar partisi yetkililerinin attığımız adımın güçlenmesini sağlayacak tüm yardım ve girişimlerini memnuniyetle karşılayacağımı ifade ediyorum.”