Saadet Partisi’nin yeni seçilen Merkez İlçe Başkanı Mehmet Mete ve yeni yönetimi yaptıkları ziyarette, Polat tarafından soru yağmuruna tutuldu.

Polat tarafından,‘2019’da yapılacak Mahalli, Milletvekilliği ve Başkanlık seçimleri çalışmalarınız nelerdir?’sorusuna Başkan Mete; ‘’SP Merkez İlçe yönetimi olarak bizim yapacağımız görevler, il teşkilatının yapacağı görevler var. Merkez ilçe olarak bizler daha çok, üretim üzerinde durmaya çalışıyoruz. Saadet Partisi teşkilatlarına üye kazandırmak bizim için çok önemli.Bizler teşkilatlarımızı bilgilendirerek, seçim zamanlarında sandık başında görev yapacak kişileride belirlemekle görevliyiz.

Polat’ın, ‘Saadet Partisi Genel Merkez yönetimi, hangi siyesi partilerle ittifak yapacak’sorusuna ise; ‘Az çok Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’na takip etmişsinizdir. Önce diğer parti liderleriyle görüştü. En son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptı. Bu görüşmelerin asıl maksadı, ittifak konusu değildir. Yaşanan, adaletsizler, ahlaksızlıklar, haksızlıklarla alakalı bir kitapçık hazırlandı. Bu kitapçıkta yer alan öneriler, Başkanlık Sisteminde uygulansın diye bu ziyaretler gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da bu hazırlanan bu kitap teslim edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisiyle ittifak yapmak istediğini söylüyor. Televizyonlarda izliyoruz. Aynı şekilde, Cumhurbaşkanı da Saadet Partisiyle ittifak yapmak istiyor. Biz tabi ki ilkesi olan, bir davası olan, ideolojik bir partiyiz. Bizim amacımızbu görüşmelerde, milletvekili pazarlığı yapmak değildir. Türkiye’de adalet sağlansın, hukuksuzluk giderilsin, ekonomi düzene girsin, iç ve dış siyasette güçlü olalım düşüncesidir. Saadet Partisi’nin iktidara gelmesine gerek yok. Düşüncelerimiz, iktidar olmuş oluyor bu şekilde’ şeklinde cevapladı.

Polat’ın, ‘Erbakan Vakfıyla alaklı bir sıkıntı mı var? İl bazında bir teşkilatlanmaları var. Erbakan Vakfı’nın Türkiye’de, yeni bir parti kurma düşünceleri söz konusu. Necmettin Erbakan’ın kurucusu olduğu Saadet Partisi’nin bu duruma bakış açısı nedir?’ sorusuna, Mete, ‘Ben 2004 yılından beri Ankara’ya gidip geliyorum. SP Gençlik Kolları başkanlığı görevinde de bulundum. Fatih Erbakan, babası vefat ettikten sonra Erbakan Vakfı’nı kurdu. Fatih Erbakan’ın parti kuracağına inanmıyoruz. Milli Görüş’ün tek partisi var, o da Saadet Partisi’dir.

Fatih Erbakan şu an için Vakıfı yönetiyor. Biz, siyasetle uğraşıyoruz. ‘Parti kurun’ diye baskı yapılıyor Fatih Erbakan’a. Umarım bu oyuna gelmezler.

2018 Mahalli seçimlerinde, bir atak yapmayı hedefliyoruz. Böyle bir başarı yakalarsak, Genel Seçimlerde de bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum.

Yalova’da herkes tarafından ön görülen bir aday bulunursa, biz parti gözetmeyiz. Parti olarak da belediye başkanlığına aday çıkarmayı düşünüyoruz’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber/Fotoğraf : Kader Sarıgül