Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri kapsamında, Kasım ayında Yalova’da yapılacak olan her türlü sportif müsabakanın sağlıklı bir şekilde ve uluslararası kurallara uygun olarak yapılması için alınacak güvenlik tedbirleri ile müsabakalarda Covid-19 salgınına karşı yürütülecek uygulamaların görüşüldüğü, “İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı” 03 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 14.00’da Vali Yardımcısı  Mehmet Bahattin Atçı başkanlığında gerçekleştirildi.

Protokol, valilikte toplandı

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Yalova İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem Çalı, Jandarma Komutanlığı Asayiş Müdürü J. Alb. Hayrettin  Fidan, Yalova Belediyesi Zabıta Amiri Ahmet Uçak, Yalova Baro Başkanlığından Berk İşcan, İl Sağlık Müdürlüğünden Cesim Solhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Okul Spor Koordinatörü İşcan Avşar, Yalova Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ertan Arabacı, Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Tamer Erbul, Yalova Futbol İl Temsilcisi Sultan Eyüpoğlu, Kadıköy Spor Kulübü Başkanı Mustafa Nuri Özel, Semt77 Yalovaspor Kulüp Yöneticisi Cem Saraç ve Spor Güvenliği Büro temsilcileri katıldı.

Bilgilendirici broşürler basılarak taraftarlara dağıtılacak

İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Büro Amirliği personelinin, Yalova’da yapılacak sportif müsabakalarda alınması gereken önlemlere ilişkin yaptığı bilgilendirme sunumuyla başlayan toplantıda; kasım ayında oynanacak olan İNG Basketbol Süper Ligi, Kadınlar Basketbol 1. Ligi, BAL Ligi ve TVF Kadınlar 2. Lig ile diğer amatör branşlarda oynanacak maçlarda alınacak güvenlik tedbirleri, ilgili federasyonlar tarafından alınan tedbirler, statların tribün düzenlemesi, güvenlik önlemleri,  taraftarların stada girişleri gibi pek çok konu ele alındı.

Toplantıda; 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından taraftarlara yönelik hazırlanan kanunla ilgili bilgilendirici broşürlerin basılarak taraftarlara dağıtılmasına karar verildi.