Castelu Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu kültürel etkinliklere beraber katılımın sağlanması için, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Altınova Kivi Birliği Başkanı Mustafa Tunalı, Aydın Gürbüz ve Hasan Türedi 23-26 Mayıs tarihleri arasında Romanya Köstence İli Castelu Belediyesi’ne ziyarette bulunmuştu.

    Ziyarette, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Yalova Altınova Kivi Birliği Başkanı Mustafa Tunalı, Aydın Gürbüz ve Hasan Türed, Castelu Belediye Başkanı Nicolae Anghel, Belediye Başkan Yardımcısı Proban Antoneta, Belediye Meclis Üyesi Cevat Kerim, dernek başkanları ve iş adamları tarafından,  sevgiyle karşılandı.

      Uluslar arası ilişkilerin genişlemesi ve derinleştirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, ‘Anlaşmaları görüşmek, belediye yönetimi, kültürel ve sosyal faaliyetler, tarımsal gelişmeler eğitim, spor ve turizm alanlarında iki belediye arasındaki anlaşmalar ve ortaklığın tespiti için; ayrıca iki kardeş şehrin ve iki ülkenin milli ve kültürel zenginliklerinin öğrenilmesi açısından faydalı olacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz.  Bölgeye giden heyetimiz, Romanya Castelu, Köstence, Mecidiye ve Silistre ziyaretinde bulunduk.

   İlk olarak Castelu Belediyesi’nde Mecidiyede’ki iş adamları ile toplantı yapıldı. Belediye başkanları, meclis üyeleri, konsolos yardımcısı, iş adamları, Köstence dernek başkanı, müftü ve heyetimizin katıldığı imza töreninin yapılması ile iki belediye kardeş şehir olduk.
Heyetimiz Castelu Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu festivale katıldı. Festivalde Yunanistan ve Romanya ekipleri halk oyunlarını sergiledi.
    Romanya Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat Birliği Mecidiye şubesi’ni ziyaret ettik. Mecidiyede düzenlenen Uluslar arası, Tatar Güreşi Turnuvası’na katılımda bulunduk. Turnuvada birinci olan, güreşçiye koç hediye edildi.
Son olarak heyet olarak, Silistre’deki bağları, Tuna Nehrini gezdik ve Romanya’dan ayrıldık’dedi.
     Romanya Castelu Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kuş,  ‘Kardeş Şehir” uygulamasının belediyeler arasında bilgi ve deneyim paylaşımına dayanıyor.  İki belediye arasındaki dostluklar daha da geliştirilecek. Birlik ve beraberliklerin her zaman devam etmesinin sağlanacağız’dedi.