Yeni eğitim öğretim dönemi pandemi dönemi kısıtlamaları nedeniyle seyreltilmiş olarak başlarken pek çok öğrenci de eğitim hayatlarını şimdilik uzaktan sürdürmek zorunda kalacak. Uzaktan eğitim alan öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için elini taşın altına koyan Subaşı Belediyesi, belediyeye ait Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki bilgisayar salonunu öğrencilerin kullanımına sundu. Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan Subaşı Belediyesi, böylece evinde internet erişimi ya da bilgisayarı olmayan öğrencilere destek olacak.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar’la protokol imzaladıklarını ifade ederek; “Koronavirüs süreci nedeniyle öğrencilerimizin büyük çoğunluğu okullarına gidemiyor. Uzaktan eğitim uygulanacak öğrencilerimizin büyük bir kısmının da bilgisayar ve internet erişimi maalesef yok. Belediyemize ait Bilgi, Sanat ve Kültür Merkezi’ndeki bilgisayar salonunu tamamen bu öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Derslerini takip etmek, eğitimden uzak kalmamak isteyen her öğrencimiz buradan dilediği gibi, ücretsiz bir şekilde yararlanacak” dedi.

Okullara da destek veriliyor

Subaşı Belediyesi, bunun yanında beldede bulunan okulları sıkı bir dezenfeksiyondan geçirdi. Her sınıfa, koridorlara, tuvaletlere dezenfektan ve uyarıcı afişler yerleştirildi. Başkan Canbay, bulaş riskinin gitgide arttığı bu dönemde hem öğrencilerin hem de toplumun sağlığını azami bir şekilde korumak için ellerinden gelen tüm çalışmayı yapacaklarını ifade etti.