Subaşı Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Suya Düşen Damlalar” isimli etkinlikte ebru sanatı eğitmeni Levent Yıldırım, belde halkıyla buluştu. Yıldırım, etkinliğe katılan 7’den 77’ye vatandaşlara ebru sanatını anlattı ve pratik olarak yapılışını aktardı. Etkinliğe katılanlar daha sonra eğitmen Yıldırım ile birlikte ebru yaptı. Etkinliğe katılanların yaptığı ebru örnekleri gelecek hafta açılacak sergiyle vatandaşlarla buluşacak.

Özellikle çocuklardan büyük ilgi gören etkinliğe Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay da katıldı. Başkan Canbay, Türk bayrağı motifli bir ebru yaptı. Sanatçı Levent Yıldırım ile birlikte ebru yapan Canbay, “Beldemizdeki kültür ve sanat etkinliklerimizin sayısını arttırmayı planlıyoruz. Bu amaçla geleneksel Türk sanatlarımızdan olan ebruyu vatandaşlarımızla buluşturmak istedik. Özellikle yeni kuşakların bu sanatı öğrenmesini amaçladık. Özellikle öğrencilerimizin bu etkinliğe katılımı beni çok memnun etti” dedi.

Eğitmen Levent Yıldırım etkinlik sonunda Başkan Canbay ve Belediye Meclis Üyesi Zeki Gürsu’ya kendi yaptığı Atatürk desenli ebruyu hediye etti.