Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay’ın daha önce dile getirdiği parklara güvenlik kamerası uygulaması hayata geçti. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihale sonrası beldedeki toplam 18 noktaya 24 güvenlik kamerası yerleştirildi. Çocuk parklarının yanı sıra belediyeye ait terfi istasyonları ve su depolarını da gözlemleyecek güvenlik kameralarıyla Subaşı’ndaki parklar daha güvenli hale gelecek.

Seçimin hemen sonrasında bu proje için düğmeye bastıklarını kaydeden Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, beldedeki yaşam kalitesinin artması için güvenliğin öncelikli konulardan biri olduğunu söyledi. “Çocuklarımız bizim her şeyimiz” diyen Canbay, şöyle devam etti:

“Seçim öncesi vatandaşlarımıza bazı sözler verdik. Seçilir seçilmez de bu sözlerin yerine getirilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Bu nedenle çocuklarımızın güvenliği konusundaki bu projeyi ilk sıramıza yerleştirdik. Beldemizde çok sayıda çocuk parkı ve yeşil alan bulunuyor. Ne yazık ki günümüzde aileler çocuklarını parka bırakırken tedirgin oluyorlar. Bunun önüne geçmek için biz de üzerimize düşeni yapmaya karar verdik. Çocuk parklarımızda güvenlik kameralarımız bulunacak ve 24 saat parklarımız gözlemlenecek. Sistemle birlikte güvenlik güçlerimizle de görüntülerimizi paylaşacağız. Bu sayede hem caydırıcı bir önlem getirmiş olacağız, hem de hiç istemeyiz ama olası istenmeyen durumlarda güvenlik güçlerimiz anında müdahale edebilecek. Amacımız parklarımızı çocuklarımız ve aileleri için güvenli hale getirmek. Gözümüz geleceğimiz olan çocuklarımızın üzerinde olacak.”