Kış aylarında artan salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı Subaşı Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı Turan Canbay, özellikle toplu taşıma araçlarıyla, okulların temizliğinin halk sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek bu alanlarda ayda bir kanserojen ve halk sağlığına zarar vermeyen ruhsatlı ilaçlarla dezenfeksiyon çalışması yapıldığını söyledi.

Özellikle içinde bulunduğumuz aylarda influenza grip salgınının çok fazla görüldüğünü kaydeden Canbay, “Bu nedenle toplu taşıma araçları ve okullar önlem alınması gereken ilk yerlerden. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu ve bulaşma riskinin çok olduğu bu bölgelerde ilaçlama firmamızla birlikte dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdik. Özellikle okullarımızda sağlıklı ortamlarda eğitim verilmesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak her türlü mikrop ve zararlı organizmalara karşı otobüs ve okullarımızı güvenli hale getirdik. Bunun yanısıra SUYAM ve Göç Müzesi gibi vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı yerlerde de aynı çalışmayı gerçekleştirdik” dedi.

 Yapılan çalışmalarda sağlığa zararsız özel dezenfektanlar ile otobüslerin tüm iç yüzeylerin, tavan, koltuklar, cam, reklam pano yerleri, yolcu tutamak ve tutamak borularıyla kapılar ve araçtaki tüm metal yüzeyler dezenfekte edildi.  

Okullarda ise tuvaletler, lavobalar, sınıf içlerindeki sıralar, oturma yerleri, akıllı tahtalar, pencereler, merdivenler, koridorlar, atölye bölümleri, kantin ve yemekhaneler dezenfeksiyondan geçirildi.