Yalova Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında, gündemin ilk 6 maddesi görüşüldü.

   İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait konuların görüşülmesi ile gündem başladı.

İmar ve Şehircilik ile ilgili konular görüşüldü.

   1990 ile 2009 yılları arasında Yalova’da Merkez Sağlık Ocağı, Kazım Karabekir Aile Sağlığı Merkezi ve İl Sağlığı Müdürlüğünde görev yapmış olan Doktor Murat İnce’nin isminin yaşatılması için Yalova Devlet Hastanesi arkasında, İsmet Paşa Mahallesi’nde bulunan sokağa, Dr. Murat İnce’nin isminin verilmesi için verilen talebin komisyon tarafından görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

   Sözlü önerge sunuldu. Yalova’nın değerlerinden olan Devlet Sanatçısı Mehmet Adışen, kendi bütçesi ile Yalova’yı ceviz ağaçlarıyla donatan Fikret Madımak, Yalova’da sayısız STK temsilciliği yapmış, Kuyumcular Derneği Başkanı olan Nusret Sungur’un isimlerinin yaşatılması için isimlerinin verilmesi isteği, konunun komisyona sevki kararı ile sonuçlandı.

   İmar komisyonuna havale olan konular okundu. Buna göre, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yer alan parselin, sosyal tesis alanının, anaokulu olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan değişikliklerin Belediye Meclisi üyeleri ile görüşülerek gerekli kararın alınması kararı kabul edildi.

Salman, “Şahıs olarak da tarihe geçmek gerekiyor”

   Davacı Vefa Salman tarafından Bursa 3. Ceza Mahkemesinin 2018/83 esas sayılı dava dosyası ile açılan davada, mahkeme işlemin iptaline karar vermiştir. Konunun Belediye Meclisi tarafından görüşülerek kararı alınması talep edilmiştir. Başkan Salman, “Konunun komisyona sevkine gerek var mı” dedi. Sevk edilsin söylemleri üzerinde Salman, “Arkadaşlar bazen Belediye Başkanı olarak değil de şahıs olarak da tarihe geçmek gerekiyordu, öyle bir şey yaptık. Sıkıntı yok” dedi.

  Zabıta ve İtfaiye Hizmetlerinde çalışan memur personele ödenecek olan fazla çalışma ücretinin görüşülerek karara bağlanması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifinin komisyonda görüşülmesi kararı alındı.

   Belediyemiz yaş sebze ve meyve halinde faaliyet gösteren iş yerlerinden alınacak 2019 yılı teminat miktarının belirlenmesi ile ilgili Hal Müdürlüğünün teklifinin görüşülmesi konusu komisyona sevk edildi.

3 yıl ve 5 yıl anlaşmazlığı

  Mülkiyeti Belediyemize ait Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin Tiyatro Salonu girişindeki zemin kat 1 no’lu bağımsız 75,75 m2’lik bölümü (Kafeterya) ve bodrum katta bulunan 30 m2’lik eklentisi ile birlikte toplam 105,75 m2 lik bölümün 5 yıllık kira süresi dolduğundan yine aynı amaç ve faaliyetlerde kullanılmak üzere yeniden ihale edilerek üç yıldan fazla süre ile kiralanması ile ilgili İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün teklifinin görüşülmesi kararı, toplantıda itirazlara neden oldu. 3 yıl ve 5 yıl olarak oylama sonucunda, oy çokluğu ile 5 yıl olması kararlaştırıldı.

  Yalova İli Merkez Süleymanbey Mahallesi, Cengiz Koçal Caddesi İDO İskelesi girişinde bulunan 1,3,4 ve 5 nolu büfe’nin 5 yıllık kira süresi 16.01.2019 tarihinde sona ermiş olup, 2 nolu büfe’nin de 5 yıllık kira süresinin 10.03.2019 tarihinde sona erecek olması nedeniyle 5 (Beş) adet büfe’nin yine aynı amaç ve faaliyetlerde kullanılmak üzere yeniden ayrı ayrı ihale edilerek üç yıldan fazla süre ile kiralanması konusunun İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün teklifinin görüşülmesi istendi. Bu isteğe olan itirazlardan dolayı 5 yıl olarak oylandı; ama 5 yıl isteği oy çokluğu ile kabul edilmedi.

  Geri kalan gündem maddeleri 5 Şubat Salı günü görüşülmek üzere toplantı sonlandırıldı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter