Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcı Dr. Uğur İnan ile Mesleki Eğitim Merkezi ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Bakanlık desteği

MEB Daire Başkanı Süleyman Akgül Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinde okul yöneticilerinden okulun eğitim faaliyetleri hakkında görüştü. Mesleki eğitimde olan başarıları ve Türkiye’nin ilk süs bitkileri olarak açılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mesleki birçok alanda yaptığı eğitimleri yakından takip ettiğini belirtti.

“Mesleki Eğitimde 1000 Okul” projesine kapsamına alınan TOBB MTAL’nin üretim atölyelerini gezen Daire Başkanı Akgül, iş dünyasına ana eleman yetiştiren meslek liselerimizi ihtiyaç duyulan alanlarda daha etkili olmaları konusunda bakanlık olarak destekleyeceklerini ifade etti. 

Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Uğur İnan, Yalova’daki meslek liselerinin son dönemde gençleri topluma en iyi şekilde hazırlama konusunda başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Ziyaretlerinde okul yöneticileri ve öğretmenlerle de mesleki eğitim konusunda sohbet eden Akgül, Yalova ilinin mesleki eğitim konusundaki başarılı çalışmaları çok beğendiğini vurguladı.