Hacı Ömer Anlayışlı açıklamasında; “Yalova'da Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları olarak 2 hafta önce tamamen insani kaygılarla başlattığımız "Suriye'deki Mağdur İnsanlara Yardım Kampanyası" çerçevesinde birçok kurum, kuruluş, esnaf ve bürokratı ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz tüm kişi ve kurumlar kampanyamıza destek sözü verdi. Hepsine şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonra da Suriye'deki insanlık dramı için, yardıma ihtiyacı olan bebek, çocuk ve yaşlılar ve tüm mazlumlar için destek ziyaretlerimiz  sürecek.Yalova'dan Suriye'ye, 1 Tır İnsani yardım gönderme hedefimize ulaşacağız” dedi.

 

Zenginiyle, fakiriyle bu çorbada bizim de bir tuzumuz olsun diyen,  duyarlı herkesi, bu kampanyaya destek vermeye davet ettiklerini söyledi. Oradaki insanların durumunda biz de olabilirdi diyen Anlayışlı, Yalova’lı Yardımseverlerin, yardımlarını Dörtyol'daki Hacı Kemal Fidan Cami  altındaki depoya bırakabileceklerini belirtti.

 

En fazla ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri; “un”, “şeker”, “pirinç”, “bulgur”,  “yağ” olduğunu söyleyen Ömer Anlayışlı, Kış yardımları kapsamındaki en acil ihtiyaçların ise,  “Battaniye”, “Elektrikli ısıtıcı”, “Kadın iç çamaşır seti, “Çocuk iç çamaşır seti”, “Kadınlar için içlik, “Çocuklar için içlik”, “Kaban”, “Mont”, “Ayakkabı”, “Bot”, “Şapka”, “Bere”, “Eldiven” ve “Çorap”olduğunu söyledi.

 

Bu kampanya kapsamında; 09.01.2012 Çarşamba günü  RDKM'de  Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan ve Sanatçı Mikail'in de katılacağı; "İslam Kardeşliği ve Suriye" başlıklı bir gece düzenleyeceklerini belirterek, bu etkinliğe tüm Yalova halkını beklediklerini dile getirdi. Haber: Melike İpek