Park 77 Şirket Koordinatörü Adnan Kibarkaya yaptığı açıklamada, “Yalova il merkezinde 11 bölüm cadde ve sokaklarda, 2 bin 886 sayılı devlet ihale kanununun 36. maddesine istinaden Akdemir İnşaat Tic. San. Ltd. şirketimize 20 Haziran 2018 tarihinde Yalova Belediyesi tarafından ihale edilen, 421 araçlık otopark işini gelir idaresi başkanlığına bağlı parkomat (resmi yazarkasapos) cihazlarıyla online olarak yapmaktayız.

Kamuya açık olarak hem Yalova halkına, hem de turistik olan bölgemize gelen misafir araçlarının ortak adil parklanma sürelerine hizmet etmekteyiz. Bunu yaparken de, hem devletimize hem belediyemize ödeme yaparken bir yandan da istihdam sağlamak suretiyle katma değer oluşturan firmamız yasal olarak faaliyet göstermektedir.

Firmamıza büyük bir teveccühle ödeme yapan tüm araç sahiplerine teşekkürü bir borç biliriz. Çeşitli nedenlerle ödeme yapamayan borçlu araç sahiplerine uyarı belgeleriyle ve parkomat görevlisi çalışanlarımızla günlük ve anlık olarak tebliğ etmekteyiz.

Borçlu araç sahiplerinden uyarı ve tebliğ ile ödeme yapanların dışında kalan, her türlü bildirime rağmen ödeme yapmayan ve peronlarımızı kullanan araç sahipleri hakkında avukatlarımız aracılığıyla ödemeye davet, yasal icra takibi ve mahkeme kanalıyla haklarımızı takip etmekteyiz.

Geçmişe dönük araç park borcu olanların taksitlendirme ve peşin ödemelerde indirim nedeniyle bir hayli geri dönüşüm kaydedilmiştir. Tüm Yalovalı ve misafir araç sahiplerine duyurulur” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Oğuzhan Erduran