İçişleri Bakanlığının ’2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilişi ve trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması, yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla, ’Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganı ile 81 ilde başlattığı kampanya, Yalova’da da karşılık buldu.

  Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri tarafından ‘2019 Yaya Önceliği Yılı’ kapsamında 27 Haziran 2019 Perşembe günü, İstanbul Caddesi’ni Cumhuriyet Caddesi’ne bağlayan noktada bir dizi denetlemelerde bulunuldu.

  Ekipler ışık ihlali yapan yayalara 108 TL, yayalara yol vermeyen sürücülere ise 488 TL Cezai İşlem uyguladı.

Hedef kazaları en aza indirebilmek

  Yalova’da sıklaşan denetimlerin ilerleyen zamanlarda Çınarcık ve Çiftlikköy bölgelerine de yayılacağını ifade eden Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri, “2018 yılında karayollarının 74. maddesinde bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle beraber özellikle yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde araç sürücülerinin yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerekiyor. Bununla ilgili 2018 yılının son aylarında ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ Projesi İç İşleri Bakanlığı’mızın talimatı ile 81 ilde aynı anda başlatıldı. Bizlerde bu proje kapsamında araç sürücüleri ve yaya sürücüleri üzerinden özellikle ışıklı kavşakları başta olmak üzere denetim faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

 Yalova’da denetimlerimiz sürekli olarak devam edecek ve bu denetimler önümüzdeki süreçlerde Çınarcık ve Çiftlikköy bölgelerinde de yoğunlaşacaktır. Amacımız Yalova genelinde trafik kazalarının en az da indirebilmek. Trafik kazaları ne zaman kabul edilebilir seviyeye inerse o zamana kadar devam denetlemeler sürecektir. Işık ihlali yapan araç sürücülerine 488 TL, yayalara ise 108 TL ceza işlem uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın daha önceden böyle bir alışkanlıklara olmadığından dolayı bu konuya direnç gösteriyorlar” ifadelerine yer verildi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran