Yaklaşık 40 adet taksi, Yalovalıların hizmetine girecek

Yalova Belediyesi tarafından 40 adet taksi ihalesinden yaklaşık olarak 50 Milyon TL gelir gelmesi beklenirken, Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü, nüfus başta olmak üzere, durak sayısı ve vatandaşlarla yapacağı bire bir anket çalışmaları ile taksi sayısını belirleyecek.   

Yalova Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacak ilk ihalede yaklaşık 20 civarında taksi açık attırma ile sahiplerini bulacak.

İkinci ihalede de aynı sayıda taksinin açık attırma ile sahiplerini bulacağı gelen bilgiler arasında.

Taksi ihalesi, 1986 da yapılmış

Yalova merkez, ilçe ve beldeleri hızlı bir şekilde göç alırlarken, Yalova Merkez nüfusu 150 binlere ulaşmış durumda.

En son 1986 yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan taksi ihalesi ile Yalova Belediyesi Mücavir alan içinde şu an için 80 adet taksi hizmet veriyor.

Taksi durakları boş kaldı

Yalova Üniversitesi’nin 2008 yılında eğitim-öğretime başlaması, yeni turizm yatırımları ve hızla artan nüfus ile beraber yaz aylarında, yurt içi ve dışından gelen turistler, taksi ihtiyacını gün yüzüne çıkardı.

Taksi duraklarından telefonla taksi isteyen vatandaşlara, ‘durakta taksimiz yok’ cevabı alan birçok vatandaşın yanı sıra taksi duraklarında dakikalarca taksi bekleyen birçok müşteri, Yalova merkezde taksi bulamamaktan şikayetçi.

Haber: Ayhan Polat

Fotoğraf: Abdullah Bozkurt