Projenin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sulak alanlarda uygulayacağı ilk büyük proje olma vasfını da taşıdığını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu önemli yatırıma destek olan Hükümetimize, eski ve mevcut Milletvekillerimize, Valilerimize ve Parti Teşkilatlarımıza teşekkür ederim” dedi.

207 kuş türü

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, son sayımlara göre 207 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Yalova İli Altınova İlçesinde, Mahalli Öneme Haiz olan Hersek Lagünü Sulak Alanında hazırlamış olduğu Hersek Lagünü Sulak Alanı Geliştirme Projesi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi Projesini hayata geçirmeye başladı.

2018-2019 yıllarında tamamlanması hedeflenen projeler Bakanlığımızın sulak alanlarda uygulayacağı ilk büyük proje olma vasfını da taşımaktadır.

Yapımları başladı

Hersek Lagünü Sulak Alanı Geliştirme Projesi kapsamında Hersek Lagünün kaynak değerlerinin korunması, koruma kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere aktarılması, alana gelen ziyaretçilere lagünün öneminin ve alanda bulunan kuş türlerinin tanıtılması hedeflenmekte. Bu amaçla alanda Giriş Kontrol Ünitesi, Tanıtım Merkezi, Kanatlı Müdahale Birimi, Kır Kahvesi, Kuş Gözlem Alanı, Kuş Gözlem yolu yapımına başlandı.

Ayrıca Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi Projesi ile de Yalova ili ve ülkemizde yetişen önemli bitki türlerinin vatandaşlarımıza tanıtımı için halka açık rekreasyon alanı olarak planlanmış olup, alanda AR-GE Binası, Görsel Sera Binası, Botanik Restoran ve Tanıtım Ofisi ile Atölye yapımına başlandı.

Türkiye’de tek

İki projenin de en temel özelliği, dezavantajlı grupların hayatın bütün alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmesi gayesiyle yapı ve tesislerin engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği bir konseptte tasarlanmış olmasıdır.

Bu hizmet düsturu çerçevesinde 2017 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Altınova’da bulunan Hersek Lagününde Türkiye’nin ilk ve tek engelsiz kuş gözlem kulesinin yapımını da tamamladı.