Bakanlık, tarımsal faaliyetlerde modern basınçlı bireysel sulama sistemleri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla 1 milyon TL’ye kadar sulama yatırımına %50 hibe desteği verileceğini ve başvuruların 01 Mart itibariyle 30 gün içinde yapılabileceğini duyurdu. Başvuru sahibi, Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmak şartıyla, belirtilen yatırım konularında başvuru yapabilecek. Başvuruların kabul edilmesi halinde; hibeye esas mal alım tutarının %50'si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı, referans fiyat farkını ve toplam mal alım tutarına ait KDV'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü olacaklar.

Modern bireysel sulama sistemleri için 5 yıl hibe desteği verilecek

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla çıkartılan Tebliğ, 30 Ocak 2021 – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için belirlenmiş bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Yatırım konuları

Program kapsamında tüm illerde uygulanacak olan yatırım konuları: Tarla içi damla sulama sistemi, tarla içi yağmurlama sulama sistemi, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi, tamburlu sulama sistemi ve güneş enerjili sulama sistemlerinin kurulması.