Yalova Atatürkçü Derneği eski başkanı Beytullah Aydın’ın eşi Filiz Günar Aydın’ın yıllarca büyük emekler harcayarak hazırladığı; el emeği, göz nuru eserlerin sergisi Yalova protokolünün katılımıyla açılışı yapıldı.

Yalova Engelsiz Cafe Sergi Salonundaki açılışa, Belediye Başkanı Vefa Salman, eşi Dilek Akdeniz Salman, Yalova Turizm il Kültür Müdürü Şeref Tali, Yalova sanayi İl Müdürü Alparslan Tunalı , Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Türkan Altuntaş katıldı.

Filiz Günar Aydın gazetemize yaptığı açıklamada; ’’5 yıldan bu yana taş bebek üzerine aldığım eğitim sonrasında, özellikle folklorik ve geleneksel taş bebekler yapmayı uygun gördüm.

Birlik ve beraberlik duygularına ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, gelecek neslin yöresel kıyafetlerimizi tanıması, öğrenmesi adına özellikle temamızı Anadolu’dan tercih ettim. Biz Anadolu’yuz, Anadolu’yu sevelim, özümüze geri dönelim. Toplum da son zamanlar da yaşanan yozlaşmanın bir nebze de olsa kırılması adına böyle bir sergi açma kararı aldım.

Taş bebeklerin yapım aşaması, bizim için zahmetli ve zor geçti.Tek bir taş bebeğin yapımı 4 hafta zaman alıyor.Taş bebeklerde kullandığımız malzemeler, tamamen doğal ve geri dönüşüm malzemeleridir. Zaten ana malzememiz, doğal çakıl taşlarıdır. Bu serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

Haber/Foto: Elif Tuzlacıoğlu