Tezcan, ‘Yalova bulunduğu konum itibariyle çok özel bir alandır. Ormanlık alanlarının tamamının koruma altına alınmasını öneriyoruz.  847 km2'lik alanıyla Türkiye’nin en küçük yüz ölçümüyle ve % 58'lik orman varlığıyla en yeşil illerinden olan Yalova üç büyük sanayi kentinin dinlenme ve nefes alma alanıdır. Yalova'nın artık olumsuzluk yaratacak hiçbir çevre olayını kaldırmaya tahammülü kalmadı. Taş ocakları, tersane ve yan sanayi bölgesi, kömürlü termik santral, kimya sanayi, toprakların imara açılması, ıslah OSB bölgesi gibi birçok tehdit artık Yalova'yı bunaltmıştır’ dedi. 
       Yalova'nın artık olumsuz hiçbir çevre olayına tahammülü kalmadığını söyleyen Tezcan, ‘ İşsizliğe çare olacak diye sunulan tersanelerde çalışan işçilerin yarısından fazlası Yalova dışından gelmiştir. Hani Yalova'daki işsizlik ortadan kalkacaktı. Sanayi geliştirilsin işsizlik ortadan kalksın yalanı artık söylenmesin. Yalova öz kaynaklarına dönsün.  Turizm, çiçekçilik, tarımsal üretim Yalova için yeter. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünce (MİGEM) 3213 Sayılı Maden Kanununa dayanılarak İlimiz genelinde MİGEM tarafından yerel hiçbir kamu kurumuna sorulmaksızın verilmiş 67 adet muhtelif “Maden Arama ve İşletme Ruhsatı” bulunmaktadır. Bu ruhsat alanlarının İlimiz yüzölçümüne oranı %21,54, orman alanlarına oranı ise %37,15 dir. Valiliğin çalışma izni vermediği bu firmalardan açılan davaya istinaden Danıştay 8.Dairesi’nce verilen E:2010/4528, K:2010/7304 sayılı kararın, Valilik işlem ve uygulamalarındaki haklılığın ortaya konulması bakımından önemine vurgu yapılarak Valilerin yerelde alacağı Mahalli Çevre Kurulu Kararı ve Stratejik Plan hukuki temel olarak kabul edilmiştir. Yalova İl Özel İdaresi tarafından yapılan Master Plana göre artık Yalova'da işletme ruhsatı almak çok zorlaştırılmış hemen hemen imkansız hale getirilmiştir. Biz TEMA Yalova İl Temsilciliği olarak, bir hak sahibiyiz diyen taş ocaklarının çok iyi denetlenmesini Yalova AK Parti Milletvekilimiz ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Temel Coşkun'dan talep ettik. Sayın Coşkun, bu talebimizi çok yerinde buldu ve gerekeni yapacağını söyledi’ dedi.
    Tezcan,’ Güneyköy, Paşakent Mahallesi ve Taşköprü'deki taş ocağı işletmeleri çok ilginç örnekler teşkil ediyor. Güneyköy'deki bir taş ocağının kapasite artırımı ile ilgili çalışmalarına doğanın daha fazla tahrip edileceği düşüncesiyle karşıyız. Aslında Yalova'nın yarısından fazlasını kaplayan ormanlık alanların doğal sit alanı ilan edilmesini ve kesin korumaya alınmasını talep ediyoruz. Yalova'nın ve bölgenin geleceğinin ancak böyle teminat altına alınacağını düşünüyoruz" dedi.