Altınova Belediyesi önünde yapılan törene; AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkan Vekili Bülent Karasu, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, il genel ve belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Demirel, ‘Yangın ve kazalar olmasın’
İtfaiye aracının Altınova’ya hayırlı olmasını dileyen AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, “Gönül ister ki yangın ve Kazalar hiç olmasın. Ama olası bir durumda da yeni alınan bu aracın faydalı olacağına inanıyorum. İtfaiye ekibindeki tüm arkadaşlara görevlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

Oral, “TASMİB daha da güçlendi”

Programda konuşma yapan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova itfaiye ekibimizi son alınan araç ile daha da güçlendirdik. Yeni alınan bu itfaiye aracımızda olması gereken tüm özellikler mevcut. Yeni itfaiye binamızın inşaatı da hızla ilerliyor. Aracımızın Altınova’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yeni itfaiye aracı dualar eşliğinde kurban kesilerek hizmete sokuldu.

 

2017 araç tam donanımlı

2017 model, 6 ton su kapasiteli yeni itfaiye müdahale aracı ile TASKİB İtfaiyesi’nin araç sayısı 5 oldu. Araç üzerinde Kuru Kimyevi Tozlu ve Köpüklü söndürücü, yüksek kabiliyetli su pompası, 4x2, üzerinde seyyar merdiven bulunan donanımlı bir itfaiye aracı bölge halkının hizmetine sunuldu.