Tatar’ın basın açıklaması; Salgının en ağır günlerini Yalova halkı olarak en şiddetli şekilde yaşamaktayız. Bilinçsiz, yetersiz önlemler ve şehri yönetenlerin gerekli tedbirleri almaması bu sonuçları doğurmuştur. Neden vaka sayısı Yalova’mızda her geçen gün artmakta ve Türkiye sıralamasında ilk sıralarda bulunmaktayız. Bunu şehri yönetenlerin ellerini başının arasına alıp düşünmesi gerekir. Geçmiş hatalardan ders çıkarmadıkları belli.

Sağlık Bakanlığının söyledikleri ile İçişleri Bakanlığının aldığı kararlar ve uygulamalar birbiriyle çelişkili ve yetersiz. Şehrimizde aklı başında, mantıklı yöneticiler arıyoruz. Diğer taraftan ekonomik sorunlarda vatandaşlarımızı ve esnafımızı her geçen gün zorlamaya devam ediyor.

“Ekonomi bir türlü dikiş tutmuyor”

Başkanlık sisteminin uygulanmaya başladığı günden itibaren ekonomi bir türlü dikiş tutmuyor. Başkanlık sistemiyle kurumlar, sistem, düzen ve kurallar gitti. Yerine İktidarın keyfi ve bencilce alınan kararları geldi. Bunu pandemi süresince net bir şekilde gördük ve yaşadık. Serbest piyasa ekonomisi modelini tercih ettiğini söyleyen ama ne yazık ki bu kurallara göre hareket etmeyen İktidar, her geçen gün hata üstüne hata yapmaya devam ediyor.

“Ekonomik kararları kendi parti çıkarlarına göre düzenlemeye devam ediyor “

Başkanlık sisteminin başkanı, aynı zamanda AKP Genel Başkanı olması nedeniyle ekonomik kararları kendi parti çıkarlarına göre düzenlemeye devam ediyor. Serbest piyasa ekonomisinin kuralları bellidir. Riskler varsa kurlar çıkar, kurlar çıkarsa enflasyon artar, enflasyon çıkarsa faizler yükselir. Bunun bedelini de tüm Halk öder. Bunun için ülkenin hem ekonomik risklerini hem de güvenlik risklerin ortadan kaldırmak lazımdır. Bu da güven ister. Son yerel seçimlerde Büyükşehir belediyelerini kaybeden Cumhur ittifakı mensupları ve başkanlık sistemi ekonomi yönetiminin kontrolü kaybetti. Akıl ve mantığa aykırı olarak ortaya attıkları faiz sebep, enflasyon sonuç teorisi üzerine inşa ettikleri ekonomi söylemleri ve çözümleri ekonomiyi daha da işlemez hale getirdi.

“Sitem ve şikâyet dolu bir twitle sırra kadem bastı “

Ekonomi, başkanın ve etrafındaki bir avuç yapının deney tahtasına döndü. Bunlar olurken, ekonomi yönetiminin piyasada yapmış olduğu hamleler ters etki yarattı. Yaptıkları yanlışı telafi etmek için merkez bankasının rezervlerini de heba ettiler. Bütün bunlar olurken büyük umutlarla ve vaatlerle ekonominin başına gelen aynı zamanda damatta olan sayın bakan Berat ALBAYRAK sitem ve şikâyet dolu bir twitle sırra kadem bastı. Sayın başkanın bütün emirlerini harfiyen yerine getiren merkez bankası başkanı bir gece ansızın görevden el çektirildi. Piyasada bu ters etki yapınca alelacele göreve getirilen, daha önce merkez bankası başkanlığı sistemini bilmeyen kişiler başkan yapıldı.

“Merkez Bankası Başkanı bir gece kararıyla görevden alındı “

Döviz kurları yükselmeye başladı. Piyasanın ateşini düşürmek için bir anda faizleri fahiş derece yükselttiler. Ama bu da çare olmadı. Bu arada bir taraftan faizle, bir taraftan yüksek enflasyonla ve yüksek kur ile soyulan halk ekonomik olarak zorluklar yaşamaya devam etti. Yine akıl almaz bir şekilde faiz yükselten merkez bankası başkanı bir gece kararıyla görevden alındı. Birde baktık ki bu arada merkez bankasından para transferleri olmuş. 128 milyar dolar el değiştirmiş.

“Milyarlarca doların akıbeti bir türlü açıklanamıyor “

Sonuç olarak yapılan bu değişikliklerle 1 ekonomi ve 2 merkez bankası başkanı sırra kadem bastı. Toplamda milyarlarca doların akıbeti bir türlü açıklanamıyor. Bunun sorumlusu kim? Hala daha kendilerini başarılı göstermek için göz boyamaya ve taraftarlarına alkışlatmaya devam ediyorlar. Bunu bedelini 84 milyon olarak en acı şekilde hissediyor ve yaşıyoruz. Bu paralar hangi hesaplara aktarıldı. Türkiye'nin en büyük savunma gücü esnaftır. Bugün esnaf zorluk çekerken geçim derdindeyken, millet can derdindeyken, birileri de gece yarısı para operasyonlarıyla servet sahibi olmuş.

İYİ Parti olarak yüksek enflasyon ve yüksek faizlerle soyulan milletimize sahip çıkacağız. Halkın olanı halka geri vereceğiz. Sermaye baronlarına ve faiz lobilerine milletin hakkını yedirmeyeceğiz. İYİ Parti olarak her zaman Milletimizin ve vatandaşımızın yanındayız. Türkiye daha İyi olsun diye hizmet edeceğiz.”