Erol açıklamasının devamında, “15 Temmuz 2016 tarihinde, devlet kurumları içinde aldıkları tavizler neticesinde yapılanma fırsatı bulan ve özellikle TSK ve polis teşkilatı içinde kumpas ve sözde davalar neticesinde komuta ve idare makamlarına kadar sinsice sIzan FETÖ terör örgütü, devletimize, milletimize ve demokrasimize karşı hain bir darbe teşebbüsünde bulunmuş ve bu kalkışma, milletimizin topyekûn birlikteliği, dayanışması kararlılığı ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir.

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain kalkışma; Türk Devleti’nin işgali, Türk milletinin esareti ve demokrasimizin hançerlenmesine yönelik bir eylemdir unutmadık, asla unutmayacağız...

15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmaya karşı vücutlarını siper eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz Allah'tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza sağlık ve şifalar diliyor, buradan minnet ve saygılarımızı sunuyoruz.

Bu kalkışma ya cesaret eden hain FETÖ terör örgütünün birçok kuruma sızmış kadroları büyük bir titizlikle açığa çıkartılıp, gerekli yargılama ve bertaraf edilme işlemleri yapılmış olmasına rağmen siyaset yapılanması ve unsurları halen açığa çıkartılmamıştır. Bu hain örgütün siyasal yapılanmasının ivedilikle üzerine gidilmesi ve bir an önce deşifre edilmesi gerekmektedir. İYİ Parti Meclis Grubu ve partimiz bu konuda önergeler ve açıklamalarla elinden geldiğince bu problemi halkımıza anlatmaya devam edecektir. FETÖ terör örgütünün siyasi kanadı ve bağlantılarının deşifre edilip hak ettikleri yargılanmalar ile bertaraf edilmesi demokrasimiz ve devletimizin bekası için elzemdir.

Biz İYİ Parti olarak devletimize, milletimize, cumhuriyetimize ve demokrasimize kast eden FETÖ terör örgütü, PKK ve diğer bölücü örgütlere karşı asla geçit vermeyeceğimizi ve bu örgütlerin çökertilmesinin Türk milletine karşı asli sorumluluklarımızdan birisi olduğunu, bu konuda üstümüze düşen görevin bilincinde olduğumuzu ve bu sorumluluğumuzun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğimizi Türk kamuoyuna bildiriz” diye konuştu.