Başkan Tatar, yaptığı basın açıklamasında; “Pandemi salgını tüm ülkemizi ve milleti oluşturan tüm kesimleri etkilemektedir. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının aldığı tavsiye, İçişleri Bakanlığının genelge ile almış olduğu tedbirler ve kısıtlamalar yalnızca belli kesimlere ve belli işletmelere uygulanmaktadır.

“Esnaf işlerinden, aşlarından oldu”

İçişleri Bakanlığının aldığı kararlarla belli sektörlerde, belli işletmeleri kapattınız. İşlerinden, aşlarından ve gelirlerinden oldular. Kapattığınız işletmelerden ve esnaftan Maliye Bakanlığı vergi almaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, SSK ve BAĞ-KUR primlerini almaya devam ediyor. Bu işletmelerin kira ödemeleri, elektrik, doğalgaz ve bunlar gibi diğer ödemeler hala devam ediyor. Bu bakanlıklar işyerleri kapatılan esnaflara borçlandırma yapıyor ve yalnızca erteleme yapıyor. Devleti yöneten iktidar bu işletmelere destek vermek bir yana, onlardan hala vergi almaya devam ediyor.

“Esnaf nasıl geçinecek?”

İçişleri Bakanına ve yetkililerine soruyoruz. İşyerlerini kapatma kararı aldığınız bu insanlar ve esnaf nasıl geçinecek. Bu Anayasanın eşitlik ilkesine ve Ticaret Kanunun haksız rekabet şartlarına aykırıdır. Çifte standarttır. Sosyal devlet olma sorumluluğuna aykırıdır. İçişleri Bakanlığının aldığı kararlar insanların ekonomik kayıp yaşamasına, maddi kayıplarının yanında ticari itibarlarının elinden alınmasına neden olmaktadır. Devlet kurumlarına, Banka ve diğer alacaklılara borçlarını ödememe durumuna düşürmüştür. Bununla beraber sicillerinin bozulmasına, icraya ve takibe düşmelerine sebebiyet vermektedir. Birçok işletme ve esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmaktadır. Esnafın elini kolunu bağladınız, şimdide sahipsiz bırakıyorsunuz.

“Pandemi de doğal afettir”

Hükümet genelge ile kapattığı işletmelerin zararlarını tazmin etmek, bu insanların kayıplarını telafi etmek zorundadır. Bu vatandaşlarımızın en doğal anayasal hakkıdır. Vatandaşa yeterli destek vermesi gereken Hükümet ve Cumhurbaşkanı esnafa kira yardımı adı altında üç ay 500 TL gibi komik bir rakamı müjde diye takdim etmektedir. Siz esnafla dalgamı geçiyorsunuz, insanlarla alay mı ediyorsunuz?

Krizin ciddiyetinin farkında değilsiniz. Pandemi de doğal afettir. Olağanüstü bir durumdur. Yerinde tespit ve çözümlerle milletimizi, esnafımızı daha fazla mağdur etmeyin. Gerçekçi çözümler üretin, çare üretemiyorsanız ya susun ya da yapamadık deyin bırakın. Ülkemizin daha İyi olabilmesi için her türlü desteğe hazırız.

İYİ Parti iktidarında her vatandaşımıza eşit ve adaletli davranacağız. Her esnafımıza ve vatandaşımıza sahip çıkacağız. Biz Büyük Türk Milletiyiz. Bu zor zamanları da birlik ve beraberlikle içinde aşacağız.” Dedi.