Erol tatar, “Salgının en ağır şartlarda seyrettiği bu günlerde özelikle Yalova’mız vaka sayılarında ilk üç sırada bulunmakta, salgının en başından beri şehri yöneten gerek seçilmiş gerekse atanmış olan başta vali olmak üzere bürokrasi yönetimini defalarca uyarmamıza rağmen gerekli önlemler bir türlü alınmadı.

“Kafeler sokağı, günah keçisi oldu”

Yalova tüm Türkiye'de vaka oranlarında ve artışlarında ilk üç içinde. Şu an yaşadığımız durum bizim haklı olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu. Keşke bizim söylediklerimizi dikkate alarak işi baştan sıkı tutsaydınız. Bu şekilde yetersiz tedbirler ve önlemlerle işimiz daha zorlaşacak. Şeffaf bir yönetim ve bilgilendirme olmadı. Kaç defa ikaz ettik. Yalova'da sanayi sektöründe var olan yoğun insan sirkülasyonun yapıldığı yerlerde özel önlemler alınması gerek diyerek. Şehrin yöneticilerini uyardık ama ne yazık ki şehri yönetenler bunu yanlış anladı. Yalnızca şehrin merkezinde bulunan barış sokak ve hürriyet sokaktaki kafeteryalar sokağı olarak bilinen yerdeki esnaf günah keçisi ilan edildi. Tek sorumlu ve suçlu olarak onlar ve esnaf hedef gösterildi. Şehri yönetenlerin Yalova'daki çarşı pazardan ne kadar uzak oldukları ortaya çıktı.

“Yanlış denetim ve tedbirler”

En başından beri yapılan yanlış denetim ve tedbirler şehrimizi riskli illerin başına getirdi. Haberli yapılan sanki esnaf ziyareti yapar gibi medya ile yapılan denetimler, pazar yerlerine sıkı kontrol ile girilirken, market zincirleri ve alışveriş merkezlerine keyfi ve serbest girişlerin olması, sanayi kuruluşlarında ve sanayi sitelerinde yoğun insan hareketlerinin olduğu yerlerde yapılan danışıklı ve göstermelik kontroller başta olmak üzere, daha birçok hatalar bizim bu duruma gelmemize sebebiyet verdi. Buradan şehri yöneten devlet erkânına bir kez daha sesleniyoruz. Güven ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde, İl hıfzıssıhha kurulu ile beraber Yalova'mızda Sivil toplum örgütleri Yöneticileri ve Oda başkanları ve Parti yöneticileri ile bir araya gelip alınması gereken tedbirler konusunda gerekli çalışmalar yapılmalı.

İlçelerimizin durumu nedir, köylerimizde vaka sayıları nedir? Okullarımız açıldı, öğrencilerde ve öğretmenlerde hasta sayıları nelerdir? Hastanelerde doluluk oranı nedir, yoğun bakım üniteleri yeterli mi? Bu konuda gerekli bilgilendirmeler yapılmalı. HES kodu yalnız başına yeterli değil. Şehrimizin bulunduğu risk grubuna göre mutlaka ama mutlaka filyasyon ekiplerinin artırılması ve gerek devlet gerekse özel hastaneler aracılığıyla test sayılarının çoğaltılması sağlanmalı. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere Eğitim camiasına aşıda öncelik verilmeli. Önümüz yaz sezon açılacak, keyfi seyahatlerde daha önce uygulanan, 14 kural ile birlikte 14 gün kuralı tekrar uygulanmalı.

“Kurallara önce yöneticiler uymalı”

Temizlik, Maske, Mesafe kurallarına ilk önce yöneticiler uymalı ve örnek olmalı. Sorunu çözmek adına cezalar ve polisiye tedbirler almak yerine toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzerine çalışmalar yapılmalı. Ekonomik olarak zorluklar yaşayan başta esnaflarımız olmak üzere vatandaşlarımızın talepleriyle ilgili olarak ilk günlerde de uyardığımız gibi mutlaka ama mutlaka kriz masası oluşturulmalı. Yoksa bu salgında hem ekonomik, hem psikolojik kayıpların yanında ağır vefat haberleriyle karşı karşıya geleceğiz.

Yalova hepimizin. Gelin el birliği ile bu durumdan bir an önce kurtulalım. Derdimiz kimseyi yermek ve kötülemek değil. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ve rahat bir şekilde yaşamasını sağlamak. İYİ parti olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Önceliğimiz Yalova'mızdır." sözlerine yer verdi.