Koronavirüs nedeniyle her açıdan zor günler geçiren Yalova’nın bu zor günleri de mutlaka atlatacağını dile getiren İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, virüs salgının başlaması ile birlikte AK Partili ve CHP’li vekillerin Yalova’dan adeta el etek çektiklerini belirtti.

Vekilleri Yalova ile yeteri kadar ilgilenmemekle ve gerekli açıklamaları yapmamakla eleştiren Tatar, “Salgın her geçen gün etkisini artırıyor. Vatandaşlar sağlıklı ve gerçek bilgileri öğrenmek ihtiyacı duyuyorlar. Şehrimizi yöneten seçilmiş ve atanmış yetkilileri düzenli resmi açıklama yapmadığı içinde endişeleniyor ve tedirgin oluyorlar. Yalova'daki seçilmiş AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş Yalova'da yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyuna kendisinin bilgi vermesi gerekmektedir. Ama kendisi aynı zamanda AK Parti gençlik kolları başkanı olması nedeniyle Yalova'ya gerektiği kadar zaman ayıramamaktadır. Salgının olduğu andan beri kendisini göremedik. Uzaktan olayı kontrol etmeye çalışıyor.

Yalova'da deneyimli, tecrübeli ve başarılı bürokratlarda böyle bir zamanda teker teker tayin edilmektedir. Daha Önce Hastane başhekimi tayin edildi. Şimdi ise Yalova Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürü de başka bir ile tayin edilmiştir. Bu zor dönemde Yalova'nın da deneyimli bürokratlara ihtiyacı vardır. Sayın Büyükgümüş Ak Parti’nin Genel merkezinde bakanlara ve hükümete yakın isimlerden birisi. Bu güne kadar bir hizmetini göremedik.

AK Partili diğer Milletvekilimiz Sayın Meliha Akyol hanımefendi, kısa bir süre önce 1999 da Deprem geçirmiş olan Yalova'mızda dönemin Bakanı Yaşar Okuyan ve Hükümet hakkında talihsiz bir açıklama yapmıştı. Şimdi ne yazık ki kendisi haftalardan ve aylardan beri ortalarda yok. Kendisinden haber alamıyoruz. Dışarı çıkma evde kal uyarısı Halk için yapılan bir çağrıydı. Kendisi unutmadıysa Yalova Milletvekili oluyor. Herkesin Yalova'yla ilgili bilgi almak doğruları öğrenmek için gayret gösterdiği bir zamanda ortadan kaybolması hiçte doğru değil. Kendisini meydanlarda Milletin yanında görmek istiyoruz. Yalova Milletvekili Meliha Akyol'un yerini bilenlerin, görenlerin ve duyanları insaniyet adına Yalova Valiliğine bilgi vermesini rica ediyoruz.

CHP’li Milletvekilimiz Özcan Bey ikinci emekliliğini yaşamakta. Yalova’nın güncel sorunlarıyla ilgili kendisini bu güne kadar göremedik, sesini duyamadık, inşallah bundan sonra görmek nasip olur.

Bundan sonra salgının birde ekonomik zararları mevcut. Yalova İli Süs bitkileri konusunda üretim merkezi konumunda. Yalova ve Ülke ekonomisine katkıları çok büyük. Bu sektörden geçinen Yalova'da on binlerce, Türkiye'de de 500 bin aile mevcut. Bu insanlar kara kara düşünmeye başladılar. Yalova Milletvekilleri olarak konuyu meclise taşımaları ve hükümet düzeyinde oluşan bu problemlere çözüm bulmalarını istiyoruz. Ekonomik pakette bu insanlarla ilgili herhangi bir destek ve kaynak aktarımı mevcut değil. Bu konuyu bir an önce gündeme getirip Yalova ekonomisinin tekrar işleyebilmesi gerekecek adımları atmalarını bekliyoruz. Bütün oda başkanları da kendi üyeleriyle ilgili sıkıntılarını ve taleplerini dile getirmeye çalışıyor ama muhatap bulamıyorlar. İnsanların sesine kulak verin. Yalova'ya bu güne kadar yeteri kadar sahip çıkmadınız bari bu zor günlerinde birazda olsa sahip çıkın destek olun.

Birlik beraberlik içinde bu zor günleri atlatacağız inşallah.  Devleti yöneten seçilmiş ve atanmış bütün yetkilileri de milletin bu zor zamanında yanında görmek istiyoruz. Yalova Hepimizin, başka Yalova yok. Depremin yaralarını nasıl sardıysak o zor günleri nasıl atlattıysak bu zor günleri de atlatacağız. Tekrar halkımızı uyarıyoruz, salgının şiddeti geçene kadar evinizde kalın, sağlıklı kalın” dedi.