Atatürk İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri Sarp Teber ve Kerem Özmar, danışman öğretmenleri Onur Ağırman ile birlikte TEKNOFEST’te “Sosyal İnovasyon” alanında finale kalarak dikkat çektiler.

16.800 kişinin başvuru yaptığı yarışmada finale kalarak festivalin en genç girişimcisi olan Sarp ve Kerem, yeni doğan bebek ebeveynlerine büyük fayda sağlayan projeleri ile Yalova’yı gururlandırdılar. Beşikte uyuyan bebeklerin ağlama sesine duyarlı olarak geliştirdikleri yapay zekanın, bebeklerin ağlamasıyla beraber beşiği sallamasıyla anne ve babaların işlerini kolaylaştırdığı proje ile yazılım alanında yaptıkları çalışmaların meyvesini toplayan minik girişimciler, TEKNOFEST’e renk kattılar.

Festivale danışman öğretmenleri Onur Ağırman ile katılan Sarp Teber ve Kerem Özman’ı yalnız bırakmayarak destek olan; Sarp Teber’in babası, Yalova’nın tanınan iş insanlarınsan Serhat Teber, “Türkiye'nin geleceğini bu festivalde gördüğümü ve gelecek nesillerden, çocuklarımızdan iftiharla bahsedeceğimizi şimdiden mutlulukla söylemek istiyorum” diyerek genç girişimcilerle gurur duyduğunu ifade etti.