CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin gezisi sırasında Şavşat Soğukkuyu mevkiinde PKK’lı teröristlerin saldırısında Jandarma Er Fatih Çaybaşı şehit düşerken Yalovalı er Ramazan Kaya da yaralanmıştı.

 

Beş saat teröristlerle çatıştı

 

Kılıçdaroğlu’nun konvoyu için yol emniyeti sağlayan ekipte yer alan Kaya ve beraberindekiler, araç sürücüsü Çaybaşı şehit düşmesine ve araçları şarampole yuvarlanmasına rağmen 5 saat terörist grupla çatışmıştı. Aracın devrilmesi sırasında bacakları, kolları ve belinden yaralanan Ramazan Kaya, çatışma sonrası önce Ardanuç’ta ardından da Artvin’de tedavi görmüştü.

 

Salman, tedavisiyle yakından ilgilendi

 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kaya’nın yaralandığını haber aldıktan sonra yaşanan süreci yakından takip etmiş ve tedavisi ile ilgilenmişti. Raporlu olan Ramazan Kaya, Kazım Karabekir Mahallesi Emirbayırı mevkiinde ikamet eden ailesinin yanında dinleniyor. Kaya, Başkan Salman’a da teşekkür ziyaretinde bulundu. Arkadaşlarının selamlarını getiren Jandarma Er Ramazan Kaya gösterdiği ilgi için Salman’a teşekkür etti.

 

Neler yaşadığını anlattı

 

Kaya, “Aynı araçta bulunan arkadaşım o gün şehit düştü. Ben yaralandım. Saatlerce çatıştık. Komutanlarım iyileştikten sonra başka bir yerde de görev yapabileceğimi söylediler ancak ben aynı yere gitmek, Fatih ve vatanım için o teröristlerle mücadele etmeye devam etmek istiyorum. Başkanım, tedavim sürecinde siz de beni yalnız bırakmadınız. Çok teşekkür ediyorum. O zorlu süreçte desteğinizi hissetmek benim için çok önemliydi” dedi.

 

Başkan Salman: Ramazan’ı sağlıklı görmek beni çok mutlu etti

 

Başkan Vefa Salman da “Bütün askerlerimiz bizim evlatlarımızdır. Ramazan’ın yaralandığını duyunca hemen Artvin nezdinde girişimlerde bulundum ve süreci takip ettim. Onu şimdi böyle sağlıklı görmek beni çok mutlu etti. Ben de Ramazan’ın şahsında tüm gazilerimize acil şifalar diliyor, tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Belediye Başkanı Vefa Salman, Gazi Jandarma Er Ramazan Kaya’ya küçük hatıralar da hediye etti.